Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypočítat mzdu

Od: david7* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat poradili byste mi jak mám vypočítat tento příklad? Dělám dálkově školu a moc do školy nechodím když mám odpolední a mám úkol toto vypočítat ale vůbec nevím kde začít poradili byste mi? Děkuji

Paní Zvonokosilová je účetní, její měsíční základní mzda je 30 000kč, dostala osobní ohodnocení 4000kč. slevu na dani uplatňuje na sebe. srážka za obědy 600kč. Vypočítejte hrubou mzdu a čistou mzdu, částku k výplatě, sociální a zdravotní pojištění za organizaci

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ron*
hodnocení

0x

Ahoj Davide,

poradím, ale celé nevypočítám, to musíš sám.

Mzda 30.000 + 4.000 ohodnocení = 34.000.

34.000 je tedy hrubý příjem a současně i vyměřovací základ pro sociální a zdravotní pojištění.

To znamená, že vypočítáš z částky 34.000 ... 4,5% ZP za zaměstnance a 6,5% SP za zaměstnance.

Dále vypočítáš ze stejné částky 9% ZP za zaměstnavatele a 25% SP za zaměstnavatele.

K hrubému příjmu 34.000 připočteš odvody SP i ZP za zaměstnavatele (čili 34.000 x 1,34). Výsledek se rovná superhrubé mzdě, kterou zaokrouhlíš na sta nahoru. Z této částku vypočítáš 15%, odečteš základní slevu na poplatníka (2.070,-) a výsledná částka je daňová záloha.

34.000 (hrubý příjem) - spočítané ZP a SP za zaměstnance - spočítaná daňová záloha = čistý příjem.

Čistý příjem - 600 za obědy = částka k výplatě.

asa
hodnocení

0x
Kdyby nebylo tolik kalkulaček na internetu, např.: vyplata.cz/...
Vypočítat mzdu
david7*
hodnocení

Takže jestli to počítám zatím správně tak mám 34 000:100*4,5?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]