Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Má na to učitel právo?

Od: miki1990 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, mám dotaz ...

v pátek se mě třídní učitelka zeptala, zda mě může uvolnit z psychologie, že by chtěla, abych jí pomohla s něčím na PC. Já jsem samozřejmě souhlasila a učitel psychologie také ...

V hodině však mé spolužáky zkoušel (pokud neměli známku) a řekl, že mě nebude klasifikovat, že u něj nemám ani jednu známku, že budeme mít další dva týdny praktikantku a poté odchází učitel na operaci a vrátí se až po uzavření klasifikace ... moje absence v předmětu není vysoká a učím se dobře... tak moji spolužáci v té hodině řekli, že pro mě do toho kabinetu zajdou, ať mě může vyzkoušet a on na to řekl, že ne, že už ho to nezajímá, když tam nejsem, tak mam smůlu ... jsem v maturitním ročníku, takže to, že by mě neklasifikoval, by pro mě znamenalo v srpnu doklasifikace, zrušení dovolené a maturita v září ... samozřejmě na VŠ bych také jít nemohla (mám podány ale 4 přihlášky :( ...)

Hodně jsem to obrečela a stále přemýšlím, co bych s tím mohla udělat :( Nevíte, zda se můžu nějak bránit? Jestli má právo mě v polovině března neklasifikovat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jarmik*
hodnocení

2x

Nezanedbat, řešit. Žádat klasifikaci: napřed ten učitel. Nevyhoví-li - třídní učitel. Nevyhoví-li - ředitel. Nelze tolerovat problém v maturitním ročníku kvůli soukromým problémům učitele, že nebude v práci.

gomanek*

Přesně jak píše kolega. Nebát se v příapdě problémů zajít i za ředitelem a tuto věc řešit.

hodnocení

1x

Zkuste zajít za Vaší třídní, měla by Vám pomoci, třeba zprostředkovat s uraženým učitelem, aby Vás vyzkoušel... přece jste neutekla z hodiny svévolně. Nebojte se, to se vyřeší.

xcertx
hodnocení

0x

Myslím, že jenom strašil. Ale ani tak bych to nepodceňoval. Neklasifikovat vás může pouze v případě vaší vysoké absence. Absence učitele není důvodem k neklasifikaci žáka. To, že v polovině pololetí nemá dostatek známek je spíš jeho problém. Jiná situace by ovšem byla, pokud vás na tento problém upozorňoval a vy jste předem věděla, že v hodine, ze které jste odešla, máte být zkoušena. Pak by to právem mohl považovat za snahu vyhýbat se zkoušení. Nicméně mít dostatek známek je vždy úkolem učitele, úkolem žáka je, nepřekročit limit absencí. Jsou na to zákonem dána nějaká procenta, která si už nepamatuji.

sidari1*
hodnocení

0x

Doklasifikovanie sa robí v prípade viac ako 30%- nej absencie v danom predmete. Z toho by ťa asi nemala bolieť hlava. Vysvetli problém triednej, určite ti pomôže. Aj my sme ľudia. Všetko je o správnej komunikácii. A "nebreč". Vyrieši sa to.

canto*
hodnocení

0x

Taky zdravim,

ucitel na to ma "pravo" :) Pokud je to profesionalni ucitel, coz asi ano (teda doufam), sam by si kazil prazdniny, nebot by te musel pripravovat a venovat se ti. Kazdy "normalni" ucitel se snazi tomuto problemu vyhnout velikym obloukem. Z textu tusim spise strach ucitele z operace, nez nejaky prikori na tve osobe. Vse je o domluve a verim, ze kdyby ti nevysel vstric, najde se na skole jiny vyucujici, ktery te sam (upozornuju, ze to jde!) vyzkousi. V prvni rade bych jednal, jak radili ostatni, s tridni (k tomu ji mate). Pokud by to k nicemu nevedlo, zbyva reditel. Neni to tvuj problem, ale problem vyucujiciho - vsak on bude mit absenci taky :)

Preji hodne stesticka u maturity, canto.

P.S.: V dnesni dobe neni problem se dostat na VS i v rijnu, kdy uz semestr zacal (Ostrava, Olomouc). Have a nice day.

hodnocení

0x

Souhlasím se vším, co napsali přede mnou, jen bych chtěla doplnit: od září je to 7 měsíců.

Udivuje mě, že za tak dlouhou dobu nemá kantor spoustu známek. *nevi* Předpokládám, že to

není vaše vina. A taky se mi zdá na hlavu, že z jedné známky chce klasifikovat. A ještě-

známka na vysvědčení není jen průměr známek, ale ohodnocení práce za určitou dobu.

Třídní by měl pomoci. Hodně štěstí *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]