Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřipuštění k maturitě

Od: barca* odpovědí: 16 změna:

ahoj,

Mám na Vás prosbu. Potřeovala bych radu, jak uket učitele matematiky Aby mě připustil k maturitě. Ze semináře má přesně 4,5 a z normální matematiky 2,4 . A hrozí mi, že mě nepustí k maturitě. Máte nějakou radu? jak ho poprosit? z jiných předmětů problém nemám, to mám dvojky, trojky nejhůř... Ráda bych si udělala aspoň osatní předměty. A pokud maturita z matiky nevyjde. tak ji udělám v září. Ale chtěla bych ji aspoň zkusit, děkuji moc...

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Ja bych te nepustila ani nahodou!To se na mne nezlob,ale jak si to predstavujes?V polovine dubna si teprve uvedomis,ze ti hrozi nedostatecna,a chces to resit ukecanim profesora?!On ma take sveho nadrizeneho,a tomu to bude zduvodnovat jak?Mela jsi zamakat jiz na zacatku,kdyz ti to dela problemy,a take si najit doucovani.Pozde bycha honit...A takovi nezodpovedni lide jako jsi ty maji byt pracujici inteligence,a treba sedet na nejakem vyssim postu?!Katastrofa:(
daniella*

wamp, ty jsi učitelka?

dvr

Wamp, copak ty o tom víš? jak můžeš někoho soudit jen podle dvou vět které o sobě napsal? Mě taky hrozí, že mě nepustí k maturitě a to mám z matiky průměr 3,7! Jen proto, že po tom, co jsme odevzdali desetiminutovku prohlásila, že kdo nebude mít alespoň 4 tak má smůlu! Je nás celkem šest co máme 5.

martinaa*

Bohužel stále hodně lidí žije v bludu, že konečná známka se rovná jen průmer známek... a co absence, aktivita v hodinách, plnění úkolů apod.?

koudalak*

Teda nevím, ale za moje celý vzdělávání patřili učitelé matematiky k největším exotům (asi proto učili matiku) ale zase u nich člověk věděl na čem je. Vždycky jsme se na začátku roku dohodli jak se bude určovat známka a někdo chtěl aritmetický průměr max 3,99, někomu stačilo 4,4 ale vždycky to dodrželi. Před maturitou to pak dopadlo tak, že jsem si nahamtal dobrý známky na lehčí látce po pololetí a pak jsem matiku úplně vypustil a učil se předměty ze kterých jsem maturoval.

Poslední písemku z matematiky v životě jsem si náležitě užil... došel jsem tam, sedl si do první lavice před katedru, vzal papír, nadepsal datum, jméno a po vzoru Arnolda J. Rimmera z Červeného Trpaslíka jsem udělal obtisk vlastní dlaně, prohlásil že jsem ryba a šel si dát na chodbu kafe, než to ostatní dopsali.

Věděl jsem že když z poslední písemky dostanu za 5, průměr budu mít pořád ještě na 4. Učitelka, i když se celá léta chovala jako kráva, tak se tak se asi zapomněla a smáli jsme se oba...*smich*

Nutno dodat, že jsem nebyl nějakej flákač a úča věděla že na to mám, ale věnuju se důležitějšímu...

hodnocení

1x

Souhlasím s příspěvkem Wamp, u nás, když učitelka věděla, že na to dotyčný nemá, taky ho nepřipstila k maturitě. Ti by to totiž ani náhodou nedali. Pak tam byli čtyřkaři, kteří si to tak nějak (ať už poctivě nebo ne) opravili, které teda nakonec pustila, ale neudělali to. 1/3 lidí ze třídy, co byli připuštěni k maturitě, nezvládli matematiku. A ta mi zrovna přišla naprosto, ale naprosto primitivní a těch 33% v ní musel získat snad každý. Asi jsem se mýlil. Tak se nediv učitelce, že tě nechce připustit. Že sis pětku spravila na 4,5 opravdu není žádný zázrak.

barca*
hodnocení

Tak jsem dnes byla za učitelem, že tam mám takovou známku, a zdy bych si to mohla nějak opravit. On jako že si to rozmyslí. Řikám, vím, nemusím tu msturitu udělat. Alespoň bych ji chtěla zkusit. A on povolil. V úterý píšu test. A musím dostat nejhůř za 4. Takže pohoda. Celý víkend strávím nad matikou, abych mu dokázala, že udělal dobře

daniella*
hodnocení

0x

Má učitel nějaké podmínky? Třeba, že se musíš něco doučit, napsat lépe test, nebo něco podobného?

barca*
hodnocení

právě jsme psali poslední test. napsala jsem ho na 4 a teď mi vychází 4,5 .. tak nevím co dělat. jsem úplně zoufalá

daniella*

Tak se ho zeptej, jestli by ti nemohl dát možnost opravit si známku. Dá se s ním rozumně mluvit, nebo je to nějaké pako?

barca*
hodnocení

Právě jak kdy, někdy se sním dá mluvit, jindy ne. Minulý týden nám vykládat že pokud to nenapíšem, že nás nechá dělat reparát. a včera mi vracel písemku, ať se na to ještě podívám... tak já fakt nevím

daniella*

To mohlo být strašení, abyste se pořádně na písemku naučili. Asi by bylo nejlepší jít za ním a zeptat se, jestli ti dá možnost si známku ještě opravit.

barca*
hodnocení

Doufám že ano, ostatní učitelé dávají čtverky na vysvědčení ve čtvťáku všem, aby prošli a vyzkoušeli si maturitu a pokud nezvládnou, tak jdou v září... tak doufám , že když ho poprosím, tak to snad půjde. Děkuji za podporu, hodně mi to pomohlo

daniella*

Držím palce.*placni*

iz*

Pololetní ani výroční známka na vysvědčením není jenom průměrem dosažených známek. Do známky se toho promítá více. Nedivím se, že tě učitel nechce s tak slabým průměrem v maturitním předmětu k maturitě pustit.

doplněno 18.04.13 02:14:

Oprava: ... na vysvědčení ...

moula*
hodnocení

0x

Jaké máš procento absence?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma výroční vysvědčení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]