Nejste přihlášen/a.
Mám pocit, že už jsem udělala snad všechno proto, abych byla perfektně připravená na zkoušky, které dělám přítí týden. Češtinu zvládám bez problému, ale hrozně se bojím matiky. Doma otevřu nějakou knížku s příkladama a nevím absolutně nic. Bojím se, že mi to matika pokazí a na gympl se tak nedostanu!
Ahoj,
byla jsem na tom podobně - na matiku, fyziku a chemii jsem totálně levá (možná je to částečně mou leností, ale talentve mně určitě není.), ale jdou mi jazyky. Minulý rok jsem dělala přijímačky, přípravu jsem hodně flákala, ale na gymplu jsem.
Jak se mi to povedlo? Netipovala jsem.
Měli jsme SCIO testy, za špatné odpovědi se odečítal bod, takže jsem na taťkovu radu přeskakovala všechny příklady, ve kterých jsem si nebyla jistá. Sice jsem měla nutkání to zkusit, když jsem viděla papír vyplněný tak z poloviny, ale nakonec se povedlo. Češtinou jsem to pak dotáhla a skončila jsem na jednom gymplu 10., na druhém 15.
Nevím přesně, ale myslím že percentil v češtině byl něco přes 90 a v matice tak 50...
Hlavně se uklidni Teď o víkendu toho zkus nahnat co nejvíc a pak už zvolni, opakuj.. V neděli před přijímačkama si určitě dej volno a dělej co tě baví - jdi ven s děckama (mluvení o škole je tabu!), čti si... Cokoliv, co tě nějak uklidní.
Hodně štěstí.
A ještě k věci - vykašli se na knížky a stáhni si z netu pár verzí SCIO testů (nebo co to na tom gymplu bude). Brácha dělal měsíc před přijímačkama každý den jeden test, měl nastavený budík na hodinu, aby si hlídal čas, a makal. A uspěl - sice uměl matiku, ale zase je slabší v češtině, takže se to vyrovnalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.