Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Překlad do AJ

Od: susenka* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím zkontrolujete mi to někdo, jestli to mám dobře?

Kareta žije v tropickém moři. Je to ohrožený druh. Kareta má světle zelený až zlatý krunýř. Je to dobrý plavec. Kareta měří až 150 cm. A váží až 180 kg. Kareta se dožívá až 50 let.

Loggerhead/Green sea turtle lives in tropical sea. It´s a good swimmer. Loggerhead/Green sea turtle measures up to 150 centimetres. And she/it? weighs up to 180 kilograms. She/it? lives to 50 years.

Mám dát Loggerhead nebo Green sea turtle? She nebo it, teď nějak nevím? Mám dobře ty "eska"? Díky za pomoc. :D

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Loggerhead turtles live in a tropical see (nebo in tropical seas).

...(1 zelva) measures up to 150 centimetres and weighs up to...

They can live up to...

Kdyz nevis it/she/he, okecej to. Napr. These turtles can live...

doplněno 08.04.13 18:46:

jeste k tem loggerheadum...

Spravne botanicky by melo asi byt loggerhead sea turtle, ale to uz zni moc odborne, to uz by slo rovnou napsat carreta carreta.

A Loggerhead samotne zase nemusi byt ihned zpocatku jednoznacne, o cem se mluvi.

Proto jsem zvolil, rekl bych, prijatelny kompromis.

doplněno 08.04.13 18:47:

caretta caretta samozrejme, ale to je jedno

doplněno 08.04.13 18:50:

A jeste koukam, ze te tam uplne chybi preklad

Je to ohrožený druh. Kareta má světle zelený až zlatý krunýř.

susenka*
hodnocení

A jo. Tak tady je: It´s an endangered species. Loggerhead turtles has a light green to golden carapace.

Děkuju.

Loggerhead turtles have (mn.c)

a spise nez golden bych napsal goldish, a mozna bych to dal take do mnozneho tvaru (bez an), ale to uz je spise volitelne...

doplněno 08.04.13 20:45:

oprava: bez a, ne an samozrejme, ale to uz je detail.

hodnocení

0x

zvířata jsou vždycky "it", pokud to tedy není tvoje domácí zvířátko ženského pohlaví, pak je to "she"...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]