Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dcera se přestala učit

Od: vyska* odpovědí: 8 změna:

potřebuju radu,dcera se ted uplně pomátla,přestala se učit ,že už dobré známky nepotřebuje na 2.pololetí.Je v 9 třídě.Že to už nikdo nekontroluje.Prosím nevíte někdo jak to s těmi známkami v 9.tř na konci je.Když by ji vzali na střední školu a měla na výzo třeba 4 nebo propadla...jak to vlastně funguje ví to někdo:)díky za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No, on je problém trochu jinde. Toto lenošení se projeví hned na začátku studia na střední škole a často tento výpadek vede k neschopnosti se zapojit do rytmu výuky, kterému ostatní studenti celkem pohodově stačí. Známka na konci ŠR je jen hodnocením za prokázané schopnosti, její hodnota však může být pro budoucího studenta prvním varováním...

vyska*
hodnocení

přesně,taky si to tak myslím,že to pak bude pro ni docela těžké...ale prostě radit 15leté je fakt dřina...nevím jak ji mám přesvědčit se učit.se učit ,se učit

Jako nedávno 18ti letý radím zabavit počítač a zábavu a naonec v poslední řadě i chození ven ale až v krajním případě...mladým se nedá domluvit...popřípadě něco co by ji motivovalo...

vyska*
hodnocení

už jsme všechno vyzkoušeli...zarach,počítač,diskošky...nic nezabírá vydrží tak týden a zas...kdo to má stále snášet a hlavně kdo to má vydržet

Aha a má to zakázáno natrvalo nebo jen na jeden den, už totiž i takoví rodiče zde byli...
vyska*
hodnocení

no do té doby než začne ve škole trochu pracovat...opravý si známky...

U jedné mé kamarádky to její máma vyřešila zrušením příspěěvku cca 1100,- na HA.
A řekněme v jejím případě to byla opravdu obrovská motivace...
Jinak někdy u mladých prostě nejde dát zpět jsem tentýž případ od sedmé třídy místo jedniček a dvojek taky nosil 4-5 bohužel, mělo na to vliv učení i částečě okolí na reakci ale zpět se to již nedostalo ani za pomocí psychologů a pedagogů..nějak přišel v tomvěku zkrat holt smůla...

hodnocení

0x

Já jsem používala-Bez práce není chleba. Já chodím pracovat,ty se učíš. Kdybych nepracovala,

nemáme. Když ty nepracuješ, neučíš se, nemáš. Vyjmenovat co všecko vyžaduje peníze na provoz,

včetně nákupů, dobrého jídla, oblečení. A pak to zarazit, jídlo a hygienu omezit. Kosmetiku zrušit.

A zrušit všechno, včetně probrání skříní. A nemáš! Nevysvětlovat, že se učí pro sebe.

Funguje to i jako příprava pro život.

Tohle se mi v dalším životě oplatilo. Děti nikdy nebyly bez práce, nikdy nenatahovaly ruku.

Vždycky byly hrdé, že se uměly postarat, vydělat. Uvědomit si, proč se pracuje, je důležité.

Mám už dospělé vnuky, a ti to mají v hlavě srovnané taky tak. Nepleťte si lásku

s otročením dítěti!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]