Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukol do agličtiny

Od: lucinkie odpovědí: 4 změna:

Ahojte :) prosím vás,já mám takový ukol do angličtiny,kte máme dopňovat různá slovíčka..a když mám třeba vštu "i want - a singer" a mám tam doplnit buď "BE a nebo TO BE" ... asi tam doplním TO BE..ale musím znát důvod proč jsem tam dala to be..no ale já ten důvod nevím,neporadíte mi někdo prosím? mooc prosím :) díky za rady!"

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Stejne jako v cestine, pokud mas ve vete pouzita dve slovesa(to want, to be), jedno musi byt v infinitivu.

Toliko moje vysvetleni, nekdo poskytne mozna lepsi.

askmenow*
hodnocení

1x

Pokud máš za sebou dvě slovesa, (např. právě want a be), druhé musí být buť v infinitivu, který utvoříš tak, že před sloveso přidáš pomocné "to", nebo že je sloveso v ingovém tvaru. To, jaká varianta je správná, rozhoduje první sloveso. Za většinu se dává "to", až na vyjímky se ty, za které se dává -ing můžeš naučit na zpaměť. Doporučuji ti tento článek: helpforenglish.cz/...

keriia*
hodnocení

0x

Já tohle odjakživa doplňuji citem a nemám s tím problém. Stejně tak doplňuji veškeré časy a vlastně celou gramatiku. Pravda je, že pro jazyky mám cit.. Ale k otázce.

Souhlasím s první odpovědí, ale nemůžeš to brát jen podle toho. Záleží na kontextu a věta ti samozřejmě musí dávat smysl. Konkrétně tahle je budoucí čas (I want to be -> chci být - chci být v budoucnosti)..

Každopádně myslím, že tahle látka je jednoduchá a že bude hůř ;) Vážně většinu poznáš citem, pokud ti tady teď já začnu něco vysvětlovat, jen tě zmatu. Neumím moc nic vysvětlovat :)

Maximálně ti tak můžu pomoc s tím, že ti text zkontroluju, popř. opravím.. :)

dzordz*
hodnocení

0x

Možná by tam mohlo jít o to, že po některých slovesech/slovech (must, can, may, would, jiné časy.., let) je infinitiv bez to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]