Nejste přihlášen/a.
Ahojte prosím vás,já mám takový ukol do angličtiny,kte máme dopňovat různá slovíčka..a když mám třeba vštu "i want - a singer" a mám tam doplnit buď "BE a nebo TO BE" ... asi tam doplním TO BE..ale musím znát důvod proč jsem tam dala to be..no ale já ten důvod nevím,neporadíte mi někdo prosím? mooc prosím
díky za rady!"
Stejne jako v cestine, pokud mas ve vete pouzita dve slovesa(to want, to be), jedno musi byt v infinitivu.
Toliko moje vysvetleni, nekdo poskytne mozna lepsi.
Pokud máš za sebou dvě slovesa, (např. právě want a be), druhé musí být buť v infinitivu, který utvoříš tak, že před sloveso přidáš pomocné "to", nebo že je sloveso v ingovém tvaru. To, jaká varianta je správná, rozhoduje první sloveso. Za většinu se dává "to", až na vyjímky se ty, za které se dává -ing můžeš naučit na zpaměť. Doporučuji ti tento článek: helpforenglish.cz/...
Já tohle odjakživa doplňuji citem a nemám s tím problém. Stejně tak doplňuji veškeré časy a vlastně celou gramatiku. Pravda je, že pro jazyky mám cit.. Ale k otázce.
Souhlasím s první odpovědí, ale nemůžeš to brát jen podle toho. Záleží na kontextu a věta ti samozřejmě musí dávat smysl. Konkrétně tahle je budoucí čas (I want to be -> chci být - chci být v budoucnosti)..
Každopádně myslím, že tahle látka je jednoduchá a že bude hůř Vážně většinu poznáš citem, pokud ti tady teď já začnu něco vysvětlovat, jen tě zmatu. Neumím moc nic vysvětlovat
Maximálně ti tak můžu pomoc s tím, že ti text zkontroluju, popř. opravím..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.