Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řešení slovní úlohy

Od: lencawm odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,nevím jak vyřešit tuto slovní úlohu,múžete mi pomoci moc děkuji,

Otík koupil mamince dva balíčky kapesníkú.V jednom bylo 6 ks a stály 90kč,ve druhém byly 4kusy a stály 64kč.Které byly dražší a o kolik korun?

Děkuji moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

0x

Vždyť tohle je učivo na úrovni 2 třídy ZŠ, tady není potřeba ani radit, jen pouze chviličku myslet. . .

lindaf*
hodnocení

0x

V jednom bylo 6 kusů za 90 korun to znamená, že jeden balíček stál 15 Kč , ve druhém byli 4 ks za 64 kč to znamená jeden balíček za 16.. sražší jsou ty druhé o korunu.. :)

výtka
Upozornění od sys hejkal 18. 03. 2013 17:09:40
ne zcela přesně! jeden balíček stál 90.- a v něm jeden kapesník 15.- druhý balíček stál 64.- a v něm jeden kapesník 16.-
sebod*

No, jak se to vezme. Dražší byly ty za 90,- Kč. A byly dražší o 26,-Kč ;)

hodnocení

0x

Já se už nebudu rozčilovat, ale opět se ptám. Existuje ještě jednodušší úloha? A je to tady několikrát do týdne. Úroveň znalostí je prostě nulová, nemužu si prostě pomoci, je to tak.

hanher*

@jenyk

Souhlasím.

A najdou se i tací, co aby si zvedli ego, poradí i odpověď. . .

hodnocení

0x

A ve kterém státě je proboha kupoval?*smich**haha**zed*

luke237
V Ceske republice *smich* - [ 1], [ 2], [ 3], ...

jirbar*
hodnocení

0x

Otázka je špatně poožena. Neptá se zda absolutně či relativně.

Absolutně byly dražší ty za 90 Kč. Jak jsem na to přišel?

No vysvětlím ti to, číslo 90 je větší než číslo 64.

sebod*

jirbab. Neopisuj *smich*

jirbar*

Já neopisuji. Než jsem tu těžkou úlohu vyřešil, tak mi to trvalo jednu hodinu a 24 minut a proto jsem příspěvek z 18.09 nečetl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]