Nejste přihlášen/a.
Příklad je takový:
Na konci roku Alexandr odevzdal 0,5kg sušených bylin. Kolik KG čerstvích bylin musel nasbírat, když sušením strácí byliny 75% své hmotnosti.
Prosím, napište mě do odpovědí výsledek i se vzorečkem přes 1%. Děkuji předem.
..."napište mě do odpovědí výsledek i se vzorečkem "...
Tady ti poradíme, ale domácí úkoly nevypracováváme...
Zkus něco vymyslet a napiš to sem, pak se uvidí...
Tak to není správně...
Špatně sis zvolil základ, oněch 0,5 kg není 100 %. 100 % je podle zadání hmotnost čerstvých bylin.
Zkus to ještě jednou...
doplněno 07.03.13 17:01:Nehledej "vzoreček" - ale napiš, kolik % je toho půlkila...
0,5+75%=0,875Jak muzes scitat kilogramy a procenta? To je jako scitat hrusky a tenisky
No asi není, přemýšlej. Napovím polopatě.
Když teď mají byliny 0,5kg a sušením strácí 75 procent, tak je jasné, že těch 0,5kg je zbytek, tj. 25 procent. Takže čtvtka /1/4).
No a když čtvrtka (1/4) z celku je 0,5kg, kolik je celek?
Je to obyčejná přímá/nepřímá (posuď sám) úměrnost. To se zapomenout nedá a najdeš to i na internetu. Zkus tady napsat, jak bys to počítal teď.
Malá rada: nepočítej přes 1 %.
to je teda rada , většina učitelů požaduje počítat právě přes 1%
doplněno 07.03.13 18:51:taky se to zrovna učíme ,tak snad jsem to pochopil dobře
1% = 0,5 : 25%
100% = 2
75% = 1,5
doplněno 07.03.13 22:01:bohužel to chtěj takle . taky jsem dostal špatnou známku za postup .
Možná se to teď takto dělá. Za nás si každý počítal podle svého a většinou se u primitivních příkladů jako je tento, počítalo normálně přes 100 %. Nevím, přijde mi to jednodušší. Výpočet jednoho procenta je krok navíc.
doplněno 07.03.13 22:14:Páni, tak to je drsné. Nám dávali známku za postup+výsledek. Pokud byl postup dobře (třebaže jinou metodou), tak se známka nestrhávala.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.