Nejste přihlášen/a.
Špatné formátování, chybí slůvka dobrý den, prosím, děkuji. Já se této soutěže nezúčastním, hezký den...
Me vyslo, ze ta krychle muze byt cela seda
![]()
Jak uz ti tady rekli, ta krychle bude mit hranu 4 kosticky (treti odmocnina ze 64), ne 8.
Resil jsem to tak, ze jsem si urcil, kolik vzajemne dotykajicich se neobarvenych stran budou mit ty kosticky v tom utvaru a pak kolik jakych kosticek s neobarvenymi stranami je v te krychli.
Vyslo mi, ze tech se dvema neobarvenymi stranami budu mit jeste 4 navic a tech s jednou neobarvenou stranou take 4 navic (tj. uz se nevejdou na povrch krychle a budou schovane uvnitr).
Za spravnost reseni pochopitelne nerucim. Venoval jsem tomu s bidou tak 2 minuty :D
Po prepocitani: 12cm2 zbyde bilych.
Nemas ani jednu kosticku, ktera ma 3 strany seda, takze na vsech 8 rohu krychle musis pouzit kosticky se dvema sedymi stranami (tj. zbyde ti 8cm2 bilych mist) a pak pro 4 kosticky na hranach, kde jsou zapotrebi 2 strany se sedou barvou musis pouzit kosticku s jednou sedou stranou, takze to jsou dalsi 4cm2.
Opet za spravnout nerucim. Zase jsem tomu venoval jen asi 3 minuty :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.