Nejste přihlášen/a.
Špatné formátování, chybí slůvka dobrý den, prosím, děkuji. Já se této soutěže nezúčastním, hezký den...
Me vyslo, ze ta krychle muze byt cela seda
Jak uz ti tady rekli, ta krychle bude mit hranu 4 kosticky (treti odmocnina ze 64), ne 8.
Resil jsem to tak, ze jsem si urcil, kolik vzajemne dotykajicich se neobarvenych stran budou mit ty kosticky v tom utvaru a pak kolik jakych kosticek s neobarvenymi stranami je v te krychli.
Vyslo mi, ze tech se dvema neobarvenymi stranami budu mit jeste 4 navic a tech s jednou neobarvenou stranou take 4 navic (tj. uz se nevejdou na povrch krychle a budou schovane uvnitr).
Za spravnost reseni pochopitelne nerucim. Venoval jsem tomu s bidou tak 2 minuty :D
Po prepocitani: 12cm2 zbyde bilych.
Nemas ani jednu kosticku, ktera ma 3 strany seda, takze na vsech 8 rohu krychle musis pouzit kosticky se dvema sedymi stranami (tj. zbyde ti 8cm2 bilych mist) a pak pro 4 kosticky na hranach, kde jsou zapotrebi 2 strany se sedou barvou musis pouzit kosticku s jednou sedou stranou, takze to jsou dalsi 4cm2.
Opet za spravnout nerucim. Zase jsem tomu venoval jen asi 3 minuty :D
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.