Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Směsi a roztoky

Od: adelka* odpovědí: 7 změna:

Ahoj, potřebovala bych toto prosím pomoci vypočítat a k tomu postup nevím si s tím rady :/ předem Děkuju

1. Obchodník objednal u výrobce 200 broušených sklenic. Výrobce potvrdil objednávku s tím, že sklenice pošle v krabicích jako soupravyobsahující buď čtyři nebo šest sklenic; celkem pošle 41 krabic. Kolik krabic bude obsahovat pouze 4 sklenice; kolik krabic bude obsahovat 6 sklenic?

2. Devátá třída je na celodenním výletě. Dopoledne se výletníci občerstvili v cukrárně. Sedli si po třech ke stolečkům a obsadili všechna místa. Při obědě seděli u stolů po čtyřech a opět obsadili všechna místa. „A to je tady o dva stoly méně než v cukrárně,“ řekl Libor. Kolik žáků je na výletě?Nápověda: Nejprve urči počty stolů.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Promiň,ale pokud si nevíš rady,obrať se na rodiče,popř. na učitele!Nejsme tady od toho,abychom vám dělali úkoly*bzum*

adelka*
hodnocení

Když ti to dělá takovej problém..tak si toho nevšímej.Nepsala jsem to sem proto ,aby někdo takovej jako jsi ty sem tohle psal_Když si s tim jako asi doma nevíme rady, tak jak se mám asi obrátit na rodiče...takže když nevíš co s tim ani ty, tak mi sem nepiš..Nijak si mi tim nepomohl_Čau

hodnocení

0x

Co to ma spolecneho se - Směsi a roztoky?

adelka*
hodnocení

V učebnici je to pod touto kapitolou :) ale i mě přijde divné, proč je to zrovna pod tímto :)

hop®
hodnocení

0x

Ahoj, už jste brali rovnice?

Když si označíš počet krabic se čtyřmi sklenicemi jako X a počet krabic se šesti sklenicemi jako Y, můžeš to dát do rovnice: X*4+Y*6=200

Druhá rovnice bude vyjadřovat celkový počet krabic , tedy X+Y=41

A dál už ten příklad snad zvládneš sama, ne? ;)

doplněno 23.02.13 15:51:

Lego: asi název učební látky, směs krabic, směs stolů...

adelka*
hodnocení

Děkuju moc, jsi moc hodný...Jojo dále už si poradím..Děkuji za pomoc :)

Směsi a roztoky
hop®

Není zač, ten druhý příklad bude mít podobný postup, taká začít sestavením rovnic...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]