Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aritmetický průměr při měření délky-fyzika

Od: lenka* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, prosím moc o radu. Syn měl zA Úkol vypočítat aritmetický průměr opakovaných měření délky:25 mm,27 mm, 26 mm,25 mm, 26 mm. aritmetický prměr vypočítal 129 /5=25,8 ZAOKROUHLENO 26 mm. učitel mu to opravil na 25mm. je to u zaokrouhlování opakovného měření nějak jinak než běžné zaokrouhlování. Děkuji za rychlou radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

Podle mě to syn má správně, o žádném nestandardním zaokrouhlování nevím. Ať to pan učitel vysvětlí a obhájí...

lenka*
hodnocení

děkuji,jsem o tom taky přesvědčena, ale zdá se mi divné, že by v tak lehkém příkladu učitel chyboval. jedná se o příklad z fyziky, a tak nevím jestli tam nejsou nějaké záludnosti,když se jedná o aritmetický průměr opakovaných měření a má to být zaokrouhlené na mm.

učitel spíš vychází z toho, že pokud bylo měřeno s přesností na milimetry, je počítání průměru na 1 desetinné místo a následné zaokrouhlení nesprávné. Osobně si myslím, že správné je nezakrouhlovat.

Příklad: aritmtický průměr 1 a 2 je 1,5 dle vaší metody 2 dle učitele 1 - co je asi s těch tří výpočtů správné? ;)

jabraka*
hodnocení

0x

Něco mi říká,že tento příklad se týká statistické odchylky z měření délek.Výpočet bude trochu jiný,než prostý průměr.Kdysi jsem to i používal při vyhodnocení stovky výsledků z laboratorních vzorků.

JABRAKA

jabraka:

kdy se tato látka bere ve škole? To je minimálně středoškolské učivo...

rv*
hodnocení

0x

I učitelé mají své dny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]