Nejste přihlášen/a.
dosadil jsem do vzorce podle cosinovy věty c na druhou.
tady se mi to nejak spatne skopirovalo .
doplněno 17.02.13 10:15:dosadil jsem do vzorce podle cosinovy věty c na druhou.
tady se mi to nejak spatne skopirovalo .
co mam 2x dosadit do cosinovy vety? nemuzu prece pocitat znova se vzorcem ne? když nevim cos alfa co bych tam doplnil?
prosím napište sem další postup toho příkladu.
myslím,že jsem na to přišel!
když vím stranu c podle cosinový věty,
počítal jsem dál podle sinusovi věty to ze jsem nejdriv zjistil uhel beta.
b/sin beta = c/sin gama
27,3/sin beta = 44/sin 125 stupnu
to jsem prevedl na : sin beta = sin 125 stupnu/44 X 27,3( NEVÍM jestli se má takhle ten zlomek převracet)
to mi vyšlo 0,50 pak jsem na kalkulačce namackal SHIFT SINUS 0,50 pak jsem KLIKNUL NA STUPNE = 30 stupnu.
kdybych ten priklad počítal,ze sin beta = 44/sin 125 stupnu to mi vyšlo 1466 a pak kdyz sem to zadal do kalkulačky to mi udělalo error,takze jsem prisel na to ,že když budu mit priklad v tomhle tvaru vzdy se to prevrati.
prosim prekontrolujte mi to dekuju.
pak už jen dopočítám alfu aby mě to celkove dalo 180 stupnu a to je 25 stupnu.
takže konečny vysledek by měl být b = 27,3 a = 22,3 gama 125 stup. beta 30 stup. alda 25 stupn. c = 44
prosím prekontrolujte mi to a napiste mi kde mam chybu nejsem si tim vubec jisty
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.