Nejste přihlášen/a.
počítal jsem ale nevim jestli to mam dobre prosím o radu
a=? c=? mě to vyslo a = 36 c = 29,5
b= 45
alfa= 53 stupnu
gama=41 stupnu
vím,že beta zjistím ,tak ze aby me to dalo dohromady 180 takže beta = 86 stupnu
pocitam to podle sinovy věty. a/sin alfa = b/sin beta
a/sin 53 stupnu = 45/ sin 86 stupnu
a = 45/sin 86 stupnu X sin 53 stupnu = 36 (tady nevim jestli sem to dal do spravneho tvaru jestli
se to musi nejak ete otočit ten zlomek nebo nechat takhle?
ted jsem pocital c: b/sin beta = c/sin gama
45/sin 86 stupnu = c/sin 41 stupnu
c= 45/sin 86 stupnu X sin 41 stupnu
c= 29,5
prosím zkontrolujte mi to a kdyz tak mi napiste kde mam chybu diky za vasi pomoc
fakt? hele moc díky. Já nejdriv se naučil když hledám např. jen jednu stranu nebo hledám 1 uhel pak jsem se musel naucit najit vsechn co schází a nevedel jsem jestli to delam dobre ale diky.
Jo Chtěl bych se zeptat když budu pocitat nějaky příklad podle sinovy věty COSINUS.tak jen dosadím do jednoho z tech 3 vzorcu a pak jen odmocním a to je výsledek že?
doplněno 16.02.13 21:38:teda ted jsem zjistil ze to je cosinova veta to patri k cosinovy
No jistě ve škole to bude chtít vzorce. Pro další život si stačí pamatovat že v trojúhelníku je poměr délky strany a sinu protějšího úhlu pro všechny 3 strany stejný.
A co ta poznámka. To máš na mysli Kozinu a Lomikara?
doplněno 16.02.13 21:51:No a že součet úhlů v trojúhelníku je 180°. Tyto 2 poučky musely stačit k řešení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.