Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
1. Se chci omluvit, za to že to bude napsané velkými písmeny, ale nejde mi vypnout caps lock
2. Jde o vyčíslování rovnic, potřebuji aby mi s tím někdo poradil. Pokud se někdo takový najde, byla bych mu vděčná
Nevím jestly ty čísla za závorkou se mají vnímat při vyčíslování nebo ne. Dám příklad:
Ca(oh)2+co2-caco3+h2o
Ca - a ma být malé jako vápník
Nevím, jestly mám vyčíslovat jako počítám vlevo mám 1ca a 2o a 2h nebo 1ca a 1o a 1h?
A pokud bych měla třeba na2co3
Na - a má být malé jako sodík
Tak mám pro vyčíslování (kdyby to bylo v rovnici) 2na 1c a 3o?
A pokud bych měla fe2(co3)2
Fe- e má být malé jako železo
Tak mám pro vyčíslování (kdyby to bylo v rovnici) 2fe 2 c 6o? Nebo jak?
Vážne nevím jak to má být a nebudu se ptát učitelky, vím že by mě to měla vysvětlit, ale ona by mě akorá seřvala. Jinak vše chápu jen nevím kolik čeho, což je dosti zásadní
Předem děkuji za rady a omlouvám se za caps lock kujikuji
pro vysvětlení psala psala jsem to s caps lockem, ale dalo se to všechno na malá čísla, teď jsem na jiném PC, takže budu psát normálně...
Takže tedy rovnice Ca(OH)2+CO2-CaCO3+H2O se tedy nemusí vyčíslovat, protože je vše na obou stranách ve stejném počtu?
U Na2CO3 jsou 2 sodíky, 1 uhlík a 3 kyslíky?
u Fe2(CO3)2 jsou 2 železa, 2 uhlíky a 6 kyslíků?
Je to tak?
Předem děkuji za opravu
kujikuji
teste se nám přesunul, proto bych byla ráda, kdyby mi to někdo hodný zkontroloval...doufám, že se tu někdo takový najde
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.