Nejste přihlášen/a.
Potřebuju poradit s jednou úlohou řešení mám ale nemám výpočet.
Sourozenci Jirka a Alena si společně koupili magnetofon za 3286 kč. Jirka zaplatil o 12% peněz více, než Alena.
Kolik korun zaplatil Jirka a kolik Alena?
Prosím může to být co nejrychleji.
3286 Kč je 212% (100 od Aleny a 112 od Jirky)
1% je 15,50, takže Alena platila 1550 a Jirka 1736.
Co máš dělat? Přemýšlet. Zrovna na tomto není nic těžkého. Obyčejná rovnice s 1 neznámou.
Mimochodem, po "vygooglení"tebou uvedeného zadání jsem získal 2 odkazy, jeden vede sem a druhý na tento web, kde je PDF, kde je přímo/...
doplněno 15.02.13 16:45: Děkuji za body
praivo, ode mne , za ten odkaz na tu PDF, kde je přímo tato úloha řešena.
Opět jsem měl možnost osvěžit si postupy při řešení slovních úloh, které jsem za ta drahná léta od základní školy jaksi pozapomněl...Budu se k tomu pédéefku vracet...už jsem ho dal do oblíbených... doporučuji i těm, kteří jsou na tom podobně jako já!
Zvláště bych chtěl upozornit ty rodiče, kterým vstávají vlasy hrůzou, když je jejich školopovinná ratolest požádá o pomoc a vyřešení úlohy se jim zdá nad jejich síly... toto by jim mohlo pomoci!
ještě jednou ten odkaz stejskalovag.websnadno.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.