Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, mám problém se 2 logaritmy. Zkouším počítat úkol a 6 příkladů mi vyšlo ale na 2 nemůžu pořád přijít.. Mohl by mi tady někdo napsat postup jak tyto 2 logaritmy vyřešit?
1) 1/7 log2 (3y - 5)= 0
2) log3 x(x - 8)/2= 1
U té 2 je to tak že je log3 x(x-8) je čitatel a 2 jmenovatel.. Doufám že je to srozumitelné
Předem moc děkuji za pomoc
Kdy je logaritmus roven nule, Nu, když argument je roven jedné, není-liž pravda. To je návod na řešení příkladu 1.
V řešení druhého příkladu vstupuje do hry základ logaritmu. Zde se (patrně) jedné¨á o Briggsův logaritmus o základu 10, a ten je roven jedné, když... (taky něco nechám na tazateli.
doplněno 12.02.13 19:09:Tedy nematik si myslí, že nejde o Briggsův logaritmus. Může mít pravdu, chce to upřesnit. (Taky jsem napsal "patrně", ne "určitě"..)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.