Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sudá čísla

Od: domule odpovědí: 4 změna:

kolik nejméně jednotek nutno přidat k sudým číslům 12,34,48,56,88,94, aby vznikly celé desítky?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

gugulin
hodnocení

0x

Když přičteš ke každému 100, tak budeš mít u 2 ciferných čísel zaručeno, že to bude vždy dělitelné deseti.

gugulin, v zadání je nejméně jednotek... proč hned připisovat sto jednotek (100)

nestačilo by ke 12 připočítat jen osm jednotek, aby vznikly dvěcelé desítky? myslím 12 + 8 = 20

podobně ostatní...

Když přičte ke 12 číslo 100, bude výsledek 112. Nezdá se mi to jako dvojciferné číslo.. a potom 112 / 10 = 11.2

to mi nepřipadá jako celá desítka...

P.S. je pravda, že já do školy chodil už dááávno, a dnes to možná je jinak...

iz*

Hejkale, vidím to stejně jako Vy. Jen jsem si nebyla jista, jestli v zadání třeba něco nepřehlížím.

PS: Do školy jsem také chodila dááávno ...

Ve skutečnosti přičtu-li 100, budu mít zaručeno, že výsledek bude mít co do dělitelnosti deseti tytéž vlastnosti, jako původní číslo. Fungovalo by to s násobením, ale stačilo by násobit deseti.

Po pravdě, jjá tomu zadání moc nerozumím. Řekl bych, že Hejkal a Ivzes na tojdouy dobře, ale úplně jist si nejsem. (například nevím, jestli se hledá nějaké společné řešení pro všechna ta čísla a takuy nevím, co znamená přidat jednotky (přičíst?)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]