Nejste přihlášen/a.
samozřejmě, že -25
Pokud vyjdeme, ze zadání, kde o závorkách nic řečeno.
NENÍ-LI ČÍSLO I SE ZNAMÉNKEM V ZÁVORCE, PAK SE DRUHÁ MOCNINA VZTAHUJE JEN K DANÉMU ČÍSLU A ZNAMÉNKO SE NEMĚNÍ.
doplněno 05.02.13 21:06:Ernie: Každá kalkulačka není tak chytrá jak si její uživatel myslí.
To není nic osobního proti vám. Některé kalkulačky mají problém, třeba se závorkama.
Ernie: Zadání je samozřejmě správně. Sám teď zkouším on line kalkulačky a každá dá výsledek +25.
Jde ovšem o to, jak to ty kalkulačky počítají. Jestli druhé mocniny počítají tak, že zadané číslo vynásobí dvakrát, tak jim samozřejme vždy vyjde kladné číslo.
0x
Tak já nevím. Když jsem zadal na kalkulačce -5 x^2, tak vyšlo 25 (plus)
doplněno 05.02.13 21:09:Pepr. Tak já se nehádám, ale když zadám tuto kombinaci, tak to není správně?
doplněno 05.02.13 21:09:Pepr. Tak já se nehádám, ale když zadám tuto kombinaci, tak to není správně?
doplněno 05.02.13 21:15:No tam vlastně záleží na zadání zápisu

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.