Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbor vety

Od: mirus* odpovědí: 6 změna:

potřebuju rychle pomoc s větou: Člověk,který pospíchá do práce a rozhodne se jet tramvají,je mnohdy zklamán,protože tramvaje mívají často zpoždění...

a jeste jedna:Je to místo,kam chodím,když se potřebuji vybrečet,anebo když mám velkou radost...

Prosím o pomoc ted:((

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

2x

Věta hlavní : Člověk ..je mnohdy zklamán

1.věta vedlejší :..který pospíchá do práce ...Věta přívlastková

2.věta vedlejší:..a rozhodne se jet tramvají,...věta?

3.věta vedlejší:.. protože tramvaje mívají často zpoždění...Věta příslovečná

Věta hlavní: Je to místo

1.věta vedlejší :...kam chodím,...předmětná

2.věta vedlejší:...když se potřebuji vybrečet...příslovečná

3.věta vedlejší:...anebo když mám velkou radost...příslovečná

Bez záruky.

Jsem už nějaký ten pátek :Dze školy venku,ale tenkrát mne to moc bavilo.

janas*
hodnocení

1x

A máš nějaké alespoň částečné řešení podle sebe? jestli jo, tak ho sem písni a můžeme se na to spolu podívat :)

mirus*
hodnocení

to nikdo nevite?:((prosiiim moooc:((

ludmila*
hodnocení

0x
Ide o zložené súvetie podradovacie, ked do hlavnej vety: Clovek,je mnohdy zklamán je vložená vedl. vetakterý pospíchá do práce-je to vedl. veta prívlastková a ten zvyšok vety protože tramvaje mívají často zpoždení je vedlajšia veta príslovková príčinná. . Neviem, či už nie je neskoro a či Ti to pomôže v slovenčine .

hodnocení

0x

Já bych ti poradil tři zamyšlení...

poprvé se zamyslet nad zadaným souvětím, najít si knížku a vzpomenout si, jak se dělá rozbor, všichni jste se to učili, tak se snaž... zkus znovu zažít ten fantastický pocit, když něco dokážeš...

podruhé se zamyslet nad tím, jak často potřebuješ radu o tom, co se v škole učíš, co jsi se vlastně naučil(a), jestli do školy nechodíš jen pro zábavu a pro rodiče a proto, že je povinná...zkus pochopit, že učit se budeš celý život...

potřetí se zamyslet nad tím, že v životě nebudeš mít možnost se stále obrátit na druhých, aby něco řešili za tebe, budeš se muset spoléhat na sebe a svoje vědomosti...

ale musím tě pochválit, protože někdo jiný by to rovnou vzdal, a otázku do poradny by vůbec nedal, je dobře, že si umíš najít způsob, jak si pomoci...

doplněno 16.03.09 05:58:

janas máš ode mne dobrou odpověď *palec*

tesyk*
hodnocení

0x

Já bych napsal, že první věta jest věta pravdivá, kdežto druhá je věta podivínská. Chodit se vybrečet do tramvaje, či ukájet se tam velikou radostí, nehovoří o přílišné síle osobnosti. *ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]