Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slohová práce-potřebuji synonyma

Od: martina1* odpovědí: 11 změna:

Byla bych moc ráda kdyby jste mi někdo nahradil slovo nichž v této větě:Na Neptunu můžeme pozorovat několik velkých temných skvrn,z nichž největší je Velká Temná skvrna o velikosti průměru asi jako naše Země.DĚKUJI PŘEDEM-Spěchá to :(

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Já bych napsal - největší z nich je... A když už jsme u ČJ - kdyby jste je nesprávné, příště napiště kdybyste ;).

tlapka*
hodnocení

3x

Nebo, přičemž největší je...

hodnocení

3x

přičemž :D

doplněno 08.01.13 19:00:

aj, byla jsem předběhnuta :D

martina1*
hodnocení

Klidně můžete přeformulovat ic elou větu jen aby to znělo gramaticky a hlavně slohově co nejlépe a zachovalo všechny informace.

hodnocení

0x

...skvrn, z kterych je nejvetsi...

ron*
hodnocení

0x

..několik velkých temných skvrn. Z těchto skvrn je největší...?*nevi*

hodnocení

0x

Líbí se mi rada Bruna. Případně i:

...skvrn. Největší...

Nelíbí se mi o velikosti průměru. Asi je to odborně správně, ale napsala bych ... o průměru velkém asi jako...

iz*

Já bych napsala: ... o průměru asi ... (velikost bych vypustila).

Pokud by tam velikot měla zůstat, pak v původním spojení: ... o průměru velikosti ...

albatros498022*
hodnocení

0x

kdy největší z nich je

martina1*
hodnocení

Děkuji všem za pomoc,ale asi tam dám přičemž.Příjde mi to asi tak nejvíce gramaticky a slohově správně. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]