Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypocitat priklad

Od: jumb odpovědí: 11 změna:

7+8+4*2-2+(2*1)*0-(7+3*11)*2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

brunclik*
hodnocení

2x

Jestli je to příklad z nějaké televizní soutěže o peníze, tak to nespočítá níkdo.

*cteni* sexy-sance.blog.cz/...

hop®

Ano, je to opsáno z dnešní TV soutěže na Pětce...

doplněno 06.01.13 01:08:

Ovšem zadání je "sečtěte všechna čísla", nikoli proveďte napsané matematické operace...

mowla*

A já si vždycky dumal, co za lidi tam volá (a že někdo volá je jasné - jinak by takové pořady dávno skončily) - ejhle - lidi, kteří neumí ´do pěti napočítat´...

*zed**bzum**smich*

A i ´todleto´ má - zřejmě - volební právo...

brunclik*

Už mě to taky napadlo. To není špatné, zadáte si sem příklad, rádci ho spočítají a pak jenom zavoláte a shrábnete peníze (samozřejmě, pokud by se jednalo o seriózní soutěž). *bum* Opravdu je lepší nedávat sem výsledky na podobné podezřelé příklady, v tomto případě to zachránilo několik tisíc Kč za telefon.

Tak jsem se podíval na odkaz a jen jsem čuměl.

No vlastně ani tak ne, co jiného se dá čekat. I když ve sé naivitě, jsem přeci jen předpokládal menší sílu.

honzs*
hodnocení

0x

*ee* Pokud to není míněno jako spam, tak se podívej do učebnice matematiky nebo si to nech znovu vysvětlit ve škole.

Napřed spočti závorky, pokud se násobí nulou, výsledek je nula, pak má přednost násobení / dělení před sčítáním / odčítáním.

mowla*
hodnocení

0x

Podle matematických priorit - napřed násobení, potom sčítání/odečítání...

doplněno 06.01.13 00:53:

Askmenow - já mám ´výsledkovat´? *ee* - nebo to bylo na původního tazatele? *smich*

doplněno 06.01.13 01:02:

Askmenow: nic se neděje... ;) Jen jsem se podivil... :-D

askmenow*

Tak tak.

Hoďte výsledek, zkontrolujeme ;)

doplněno 06.01.13 00:57:

To už bylo na původního tazatele, omlouvám se, přehledně jsem to neoddělila.

luke237
06.01.13 05:39
hodnocení

0x
-59?

pacourek*
hodnocení

0x

0-40.2´=-80

doplněno 06.01.13 05:57:

oprava-23-2-80=-59

d9968004*
hodnocení

0x
je to podle mne -59

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]