Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet příkladu z pravděpodobnosti

Od: sabrinka* odpovědí: 5 změna:

Moc prosím o pomoc. Už měsíc sedím nad tímto příkladem a absolutně si s nevím rady. Potřebuju ho k zápočtu :(. Je tady někdo,kdo tomu rozumí a byl by schopen to vypočíst? Nejde mi moc určit tak konstanta, vycházejí mi samé divná čísla a Fx 2 místo 1 ://. Potřebovala bych to do 5.1. Předem moc děkuji za jakoukoli snahu!

Náhodná veličina X je charakterizována hustotou

f(x)= 10*c*x^2 pro (0, 0.6)

9*c*(1-x) pro (0.6 , 1)

0 jinde

1/ Určete koeficient c

2/ Graf f(x) načrtněte

3/ určete F(x) a načrtněte její graf

4/ pravděpodobnost, že NP nabývá hodnoty větší než 1,2; vyznačte na obou grafech

5/ pravděpodobnost, že NP nabývá hodnoty mezi 1,7 a 2,5; vyznačte na obou grafech

6/ distribuční funkci v bodě 1,1

7/ distribuční funkci v bodě 3,59

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x

Konstantu c určíme z podmínky

Výpočet příkladu z pravděpodobnosti
sabrinka*
hodnocení

Moc děkuji. A když mám limit jen do O do 1, tak když tam mám za úkol pak počítat rozmezí 1,7-2,5 a distr.fci v bodě 1,1 .. tak to vše bude 0 , že?

petapeta*
hodnocení

0x

Vašemu zadání tak úplně nerozumím. Co má být zkratka NP u 4/ a 5/? A co má znamenat "mám limit jen do 0 do 1?

Hustotu pravděpodobnosti máte zadanou a je zapotřebí určit distribuční funkci F(x).

Zdali jsem se nespletl, tak by to mělo být nějak takto:

Pro x ∈ (−∞, 0) je f(x) = 0 ⇒ F(x) = 0

Pro x ∈ <0, 0.6) je f(x) = 125/18 x2F(x) = 125/54 x3

Pro x ∈ <0.6, 1) je f(x) = 25/4 (1_ x) ⇒ F(x) = _25/8 x2 + 25/4 x _ 17/8

Pro x ∈ <1, &infin;) je f(x) = 0 ⇒ F(x) = 1

Takhle mi vychází graf f(x):

Výpočet příkladu z pravděpodobnosti #2
petapeta*

A takhle mi vychází graf F(x):
Výpočet příkladu z pravděpodobnosti #3
petapeta*

A zde návod, jak pracovat s grafy:

Výpočet příkladu z pravděpodobnosti #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]