Nejste přihlášen/a.
Zdarec chtěl bych se zeptat jestli můžu pro výrobu dýmovnice použít dusičnan sodný místo dusičnanu amonného. Díky
Já se v pyrotechnice příliš nevyznám, ale něco mi říká, že dusičnan amonný nebude pro dýmovnici optimální. Jeho termickým rozkladem vzniká oxid dusný a ten moc nedýmí...
Takže vlastně se nedá použít ani jeden a to proto:
Když použiješ NaNO3 třeba na klasickou sorbitolku tak NaNO3 je tolik navlhavý, že do druhého dne by se tato dýmovnice nedala použít, ale pokud bys jí rychle spotřeboval a při přípravě bys nepoužil vodu, tak to možné je.
A NH4NO3 je do dýmovnic úplně nevhodný jeho navlhavost je obrovská a navíc tavit ho se sorbitolem je dost od ústa, ale dá se použít na takovou "pseoudo"dýmovnici, když bys jeho konc. roztokem namočil papír, tak ti taky bude dýmit, ale nezkoušel jsem to, ale
asi nejlepší je směs KClO3+NH4Cl+laktoza doporučuji!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.