Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výrazy, mocniny

Od: lubo5 odpovědí: 15 změna:
15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lubo5
hodnocení

viz tady zvětšený:

a ještě se chci zepsat když mám hranatou závorku a před ní - (a mám tam násobení nebo sčítáná to co jde sečíst např:6a + 5a , nebo odčítání) - tak mám upravit to nejdřív v tý závorce a pak změnit znaménka?

lubo5
hodnocení

viz tady zvětšený ( a jak mám doplnit otázku)

Výrazy, mocniny #2

luke237
hodnocení

0x
  1. Musel jsem ten tvuj priklad prepsat, protoze se to neda precist :(
  2. Upravovat otazku nemuzes, protoze nejsi zaregistrovany
  3. vysledek lze teoreticky zapsat i ve forme "2 na minus prvni a jednu sestinu", ale nedela se to, protoze "dve na minus sedm sestin" je mnohem prehlednejsi
  4. minus pred (hranatou) zavorkou je vlastne symbol pro nasobeni zavorky "-1", takze muzes vynasobit "vysledek" zavorky (kdyz uvnitr jde neco secist), nebo muzes okamzite roznasobit vsechny cleny zavorky a upravit to az potom, jestli to jde.
Výrazy, mocniny #3
luke237
Druhy priklad jde upravit treba takto:
luke237
Omlouvam se. Poslal jsem spatny nahled :(
Výrazy, mocniny #4

luke237: By jste se mohl rovnou zaregistrovat, pokud se nemýlím, "viděla" jsem vás radit v mnoha jiných otázkách... *placni*

luke237
Nejsem tady pro slavu a penize, body nesbiram a obcas mi ujedou nervy s tazateli, kteri si neprectou vsechny odpovedi a stale se dozaduji dalsiho a dalsiho vysvetleni. Abych se nemusel obavat nasilneho zruseni registrace, tak jsem se registraci rovnou vyhnul :D
luke237
Prvni vyraz po uprave:
Výrazy, mocniny #5

lubo5
hodnocení

v čem to píšete - ty příklady? já to psal v WORD 2003

luke237

LaTeX.

Melo by to jit slusneji vysazet i ve Wordu. Sice to nebude vypadat tak prefesionalne jako z toho TeXu, ale bude to dostatecne dobre na to, aby se s tim daly tisknout knihy.

lubo5
hodnocení

prvni výraz: to vim že to tak jde ale já to potřebuju ještě nějak vypočítat ( - je to z usměrnování zlomku)

luke237
Nevim, co je usmernovani zlomku *ee*
Jedine, co me napada, jak to dale "vypocitat", je to vycislit: odmocnina z 5 je asi 2,236, takze se to da (nepresne) prepsat jako: 16,18 + 3,236x
luke237
Mozna kdyby jsi poslal cele puvodni zadani, tak bychom pochopili, co vlastne chces udelat.

lubo5
hodnocení

zadání:(5+x)/ odmocnina z 5 -1 = usměrnění zlomků - vynásobí se to odmocnina z 5 +1 - a pak je to co jsem psal /...( lomeno něco)

- a jakto že sem nemužu vložit rovnice z Wordu 2003

petapeta*

Musí se to vložit jako obrázek:

Výrazy, mocniny #6

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]