a ještě se chci zepsat když mám hranatou závorku a před ní - (a mám tam násobení nebo sčítáná to co jde sečíst např:6a + 5a , nebo odčítání) - tak mám upravit to nejdřív v tý závorce a pak změnit znaménka?
vysledek lze teoreticky zapsat i ve forme "2 na minus prvni a jednu sestinu", ale nedela se to, protoze "dve na minus sedm sestin" je mnohem prehlednejsi
minus pred (hranatou) zavorkou je vlastne symbol pro nasobeni zavorky "-1", takze muzes vynasobit "vysledek" zavorky (kdyz uvnitr jde neco secist), nebo muzes okamzite roznasobit vsechny cleny zavorky a upravit to az potom, jestli to jde.
luke237: By jste se mohl rovnou zaregistrovat, pokud se nemýlím, "viděla" jsem vás radit v mnoha jiných otázkách...
luke237
Nejsem tady pro slavu a penize, body nesbiram a obcas mi ujedou nervy s tazateli, kteri si neprectou vsechny odpovedi a stale se dozaduji dalsiho a dalsiho vysvetleni. Abych se nemusel obavat nasilneho zruseni registrace, tak jsem se registraci rovnou vyhnul :D
v čem to píšete - ty příklady? já to psal v WORD 2003
luke237
LaTeX.
Melo by to jit slusneji vysazet i ve Wordu. Sice to nebude vypadat tak prefesionalne jako z toho TeXu, ale bude to dostatecne dobre na to, aby se s tim daly tisknout knihy.
prvni výraz: to vim že to tak jde ale já to potřebuju ještě nějak vypočítat ( - je to z usměrnování zlomku)
luke237
Nevim, co je usmernovani zlomku Jedine, co me napada, jak to dale "vypocitat", je to vycislit: odmocnina z 5 je asi 2,236, takze se to da (nepresne) prepsat jako: 16,18 + 3,236x
luke237
Mozna kdyby jsi poslal cele puvodni zadani, tak bychom pochopili, co vlastne chces udelat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.