Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha o spol.práci

Od: martasbonny23 odpovědí: 3 změna:

Ahoj lidi!

Mám takový problém,mám udělat slovní úlohu a já jsem totálně mimo ale úplně totálka..Kdo by byl tak hodnej a šikovnej a pomohl by mě? Potřebuju to s celým zapisem a fakt nevim jak na to...

Sl- Malým nákladním autem je možné odvést písek z celé hromady za 15 hodin,velkým nakladním autem za 12 hodin.Za kolik hodin je možné odvést písek z hromady oběma nákladními auty současně?

To je ono...Kdo poradí budu vděčnej moc..

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Stanovím si hodinovlu rychlost odvozu (třeba když množství písku na hromadě označím H, velký náklaďák odveze H/12 písku za hodinu). rychlost současného odvážení v bude součet těch dílčích rychlostí, a potřebná doba bude H/v , Je to tak?

jaknato*
hodnocení

0x

Malý ... 15 hodin z toho vyplýva ... x/15

velky ... 12 hodin ... x/12

Velky + maly = x hodin ...

x hodin = x/15 + x/12 = 9/60 = 3/20 = 6,6 hodiny

doplněno 11.12.12 13:53:

oprava ne x/15 ale 1/15

mowla*
hodnocení

0x

Malé auto odveze za hodinu 1/15 hromady, velké 1/12 - to je tedy za hodinu kolik celkem? Řekněme 1/X... A kolikrát to musím vynásobit, aby byla hromada celá pryč (zlomek aby se rovnal 1)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]