Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozkald sil - jak mám vapočítat F1 a F2

Od: tomas2 odpovědí: 3 změna:

F1*a1=F2*a2 (celková síla F=3000N)

F1*2=F2* 4

- jak mám vypočítat F1 a F2 (F1 má vyjít 2000N a F2 má vyjít 1000N)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

1234*
hodnocení

0x

Jak zni cele zadani? Co jsou a1, a2 a do jake tridy chodis?

tomas2
hodnocení

Nosník který má a=6m(délka ramene) položíme do vzdálenosti a1=2m od jeho konce těleso položíme závaží o m=300kg.(a2=a-a1)

Jak velkýmiá tlakovými silami působí nosník na podpěry umístěně na koncích nosníku(F1,F2)?

- chodim do prváku

1234*

Ok. My jsme tomu nerikali rozklad sil, to je trochu zavadejici, Spis vypocet reakci v podperach. Tak tady mas dve moznosti. Viz. obrazek. Bud spocitas momenty k bodu 1 a nebo 2.

Soucty momentu musi byt vzdy rovny nule. Kdyz to vemu k podpore v bode 1 (bod - podporu - dve si odmyslim, jako by tam nebyla a cely nosnik se mohl otacek kolem bodu 1)

a vidim sila F pusobi na rameni a1 a proti pusobi sila F2 na rameni a1+a2 a soucet techto momentu se musi rovnat nule,

takze mam: F * a1 - F2 * (a1+a2) = 0

z teto rovnice vypoctes F2.

Roznovaha musi plati nejenom v momentech, ale ve vsech osach. (tady pusobi jen jednim smerem).

Takze mas F a proti jde F1 a F2.

Takze dalsi rovnice je. F - F1 - F2 = 0

a dopocitas F1.

(Nebo F1 muzes spocitat pomoci momentu k bodu 2.)

Rozkald sil - jak mám vapočítat F1 a F2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]