Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat?

Od: b odpovědí: 13 změna:

Nevíte prosím někdo postup jak se tohle počítá? Vůbec nevím jak dospět k tomu výsledku 0,018 ani jak na ten druhý příklad...

Jak vypočítat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

b
hodnocení

druhý příklad

Jak vypočítat? #2
shlaighter1

Tak pokud se nepletu, tak výsledek je 1

:)

b
hodnocení

Výsledek vím, ale nemám ponětí jak se k němu dostat :)

luke237
Petapeta nebo Kartaginec urcite dokazi prijit s nejakym chytrejsim reseni, ale ja to tady vezmu brutalni silou *smich*
P(B)=[(4!/3!1!) * (8!/4!4!)] / (32!/28!4!) = (8!/3!) * (28!/32!) = (8*7*6*5*4)/(32*31*30*29) = 7/(31*29) = 0,0078
Snad to mam spravna *nevi*
luke237
Sorry, ma byt 0,00778 (vypadla mi jedna "7").
luke237
0.00778642...

lke237
hodnocení

0x
Nejsou to kombinacni cisla? Takze nasadit faktorialu a uz jeduuuuuu ... :)
luke237
07.12.12 16:51
Vzorec:
Jak vypočítat? #3

luke237
hodnocení

0x
Tady je ten vypocet.
Jak vypočítat? #4
luke237
V poslednim radku jsem mel 2 preklepy. Tady to je jeste jednou:
Jak vypočítat? #5
luke237
Jeste jsem to pro tebe jednou prepsat bez toho slozeneho zlomku, at je to trosku citelnejsi.
Jak vypočítat? #6

hodnocení

0x

Stačí vzít nějakou lepší kalkulačku a ta vám vyplivne výsledek okamžitě.

petapeta*
hodnocení

0x

U toho druhého příkladu nesouhlasí počet vybraných prvků (1+4 = 5) v čitateli s počtem vybraných prvků ve jmenovateli (n = 4). Jak se vypočte kombinační číslo, tu je již správně vysvětleno. Pro usnadnění lze použít kalkulačku nebo počítač: wolframalpha.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]