Nejste přihlášen/a.
zdravím, potřeboval bych poradit s jedním hodně primitivním příkladem. Výsledek znám, jen se nemohu dostat k přesnému postupu. Předem se omlouvám ale napíšu to co nejpochopitelněji.
(3-2p)*+(-p-2)*+(2-1)* to celé pod odmocninou...napsal jsem to fakt idiotsky, to se omlouvám :D ale hvězdičky značí mocninu na druhou a celé je to pod druhou odmocninou.
Dělá mi konkrétně problém první závorka..tudíž (3-2p)*, která by měla vyjít podle vzorce (a-b)* ..9+12p-4p*
ale podle výsledku vychází 1-2p+p*
Celý výsledek příkladu je tedy 1-2p+p*+p*+4p+4+1
Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
Já taky ne, ono to tak opravdu není. Správně je opravdu použítí binomické věty
(3_2p)² = 9 _ 6p + 4p²
Jestli není nějaký zádrhel v samotném zadání, třeba jestli v té poslední závorce nemá být taky p, a to by se pak projevilo v tom výsledku. Ale nedovedu si přesdstavit, z jakého zadání by mohlo k takovému omylu , jaký tam máte, dojít, a jak.
doplněno 04.12.12 23:27:Pardon, ppřepis; (3_2p)² = 9 _ 12p + 4p² (viz Jethro). Moc se omlouvám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.