Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chystáme se s dcerkou na přijímačky a používáme k vyuce starého Bělouna.
U příkladu, který kopíruji narazila dcerka na problém, neboť ji vyšel jiný výsledek. Nezávisle na jejim postupu jsem došel také ke shodnému jaký vypočetna ona. Běloun však tvrdí, že mělo vyjít něco jiného. Můžete prosím ověřit zda máme správný výsledek my ( -8) nebo je správný (- 11/2) jak uvadí Běloun.
p.s. je tohle správný polopatický zápis do PC? ((2/5)*(1/2)+(1/4)*(1/4)/(3/8))/((2 / 3)*(1 / 4)*(-2 / 5))
přikládám obrazek z Bělouna. Předem díky
Ten přesný postup to je ta zásadní chyba. Tazatelé se nikdy nenaučí přemýjšlet a pracovat vlastními silami. Musí stačit jen popostrčit.
NO, stupid, stupid, stupid, základní chyba. Už u první odpovědi mi nějak neseděly čísla, tak jsem to porovnal s výpočty co jsem dělal včera já z hlavy a dcerka na papíře. Děkuji za odpovědi, tak jednoduché základní chyby bych se dopouštět neměl, ale asi je to stresem . Dcerce to dám přepočítat ( šlo o špatne vynásobení dvou jednoduchých čísel, které druhák neudělá, protože se soustředí, na rozdíl od šestnáctky, která si myslí, že v tak jednoduchém násobku neudělá chybu. Já ji ovšem udělal taky, neboť jsem se nechal zlákat jejim zápisem
)
Moc děkuji, body udělim, pokud to půjde všem ( bohužel jen třem)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.