Nejste přihlášen/a.
Halloween is a great American holiday. It is celebrated on 31 th October. In the past, people were afraid, because it's a holiday, when witch and ghosts are live. Now Halloween is a holiday about happy and magic for small children. Children dress up in costumes of witchs, ghosts, monsters or skeletons. They go from house to house and they say: "Trick or treating." They come back to home with money or sweets. Party are here too. In the party kids play games. They play bobbing for apples maybe.
Chtěla bych se zeptat, jestli je text nahoře napsán správně. nejde tak moc o gramatiku, ale spíše o to, jestli mi někde nechybí nějaké slovo, atd...
Prosím, snažte se mi pomoci bez použití Google Překladače, on je hodně omylný. Snad je to nějaký člověk, který má vědomosti a dokáže mi pomoci, děkuji předem.
ANO
Chlapče, asi ti neporadím, co se angličtiny týká, nicméně jsem se zasmál tvé anketní otázce.
Víš, co by jsme za to dali a jak by jsme měli rádi ve škole angličtinu?
Za nás jsme měli jen ruštinu a tu neměl rád snad nikdo a střípky angličtiny jsme chytali z Rádia Luxembourg a nebo z vysílání pro americké vojáky ze západního Německa.
Takže, jestli můžu radit, buď rád, že se ji můžeš učit.
Já jsem holka. :D A ano, mamka mi říkala, že oni měli ruštinu, tudíž jsem si myslela, že mi odpoví někdo, kdo se anglinu učil, protože mě nenapadlo, že by se jí někdo chtěl učit dobrovolně.
ANO
Tak promiň, holko...
On se určitě někdo najde, kdo odpoví, já jen chtěl říci, že i když jsme se učili ruštinu a nikomu se do toho nechtělo, stejně jsme ji nikde nemohli užít, maximálně si dopisovat s Irinou z Leningradu. Třeba se ti do angličtiny nechce a nelíbí se ti to, ale se znalostí jazyka máš mnohem větší možnosti. Stačí, když vyrazíte třeba do Řecka a poznáš, jak se tam skvěle domluvíš. Takže vydrž a uvidíš, jak se ti bude hodit v životě.
doplněno 23.11.12 08:40:Jo a trochu mne zatahala za uši věta
They go from house to house and they say: "Trick or treating."
Druhé zájmeno - they- je tam navíc.
Halloween is a great American holiday. It is celebrated on October 31th. In the past, people were afraid because it's a holiday when witches and ghosts are alive. Now Halloween is a holiday about happiness and magic for small children. Children dress up in costumes of witches, ghosts, monsters or skeletons. They go from house to house and they say: "Trick or treating." They come back to home with money or sweets. There also are some parties. At a party, kids play games like apple bobbing/bobbing for apples.
That's all I know...
doplněno 23.11.12 20:02: Mimochodem, na ZŠ jsem AJ nasnášel, protože jsem měl dost blbou učitelku
ANO
Jasně, učitel dělá moc, pokud je nadšenec, dokáže učit perfektně a pokud ne, otráví celou třídu. Já jsem zažil prefektního učitele francouzštiny, který hodinu pojal jako divadelní představení. A francouzské věty Jsem veselý, jsem smutný, jsem nemocný s patřičným divadelním výstupem si pamatuji dodnes.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.