Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Společná práce-uloha

Od: misslulinka* odpovědí: 9 změna:

Ahoj potřebovala bych pomoct...

Úloha: Dělník by provedl opravu stroje sám za 5 hodin, jeho pomocník sám za 7 hodin. Za kolik hodin provedou tuto opravu oba společně?

NECHCI ABY JSTE MI NAPSALI JAK POČÍTAT NEBO ŽE SE MÁM ZEPTAT MAMINKY...JENOM JESTLI TO MÁM DOBŘE. Děkuji

Společná práce-uloha

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dzordz*
hodnocení

3x

Za hodinu opraví 1/5 + 1/7 stroje, tedy (7+5) / 35. Celý stroj pak za 1 / (12 / 35) = 35/12 hodiny.

Za 12 hodin by například rychlejší opravil 2.4 stroje, pomalejší 12/7, dohromady něco přes 4 celé stroje.

artik*

tohle dítě v 6 třídě nechápe *ee*

petapeta*
hodnocení

2x

Dobře to není. Společně provedou opravu za 35/12 h = 2 h 55 min.

wolframalpha.com/...

mowla*
hodnocení

1x

Máš to dobře...

;)

doplněno 21.11.12 15:10:

Tedy - početně... V principu je ta úloha ´pochýbená´ (pomocník taky může spíš zavazet, než pomáhat - ale na to se úloha neptá ;) )...

misslulinka*
21.11.12 15:11
hodnocení

Děkuji :)

krkovicka*
Taky jeden může jen koukat(občas něco podržet)...učivo 6.třídy:)

artik*
hodnocení

0x

Může mi to někdo vysvětlit? Potřebuju to nějak rozumně podat dceři

mowla*

Tohle není úplně ideální příklad, ale můžeš to zkusit takto:

Dělník opravuje stroj 5 hodin... Až skončí, začne pomocník opravovat stejný stroj (stejný, stejně porouchaný, vedle stojící), skončí za 7 hodin... Takže za dvanáct hodin (5 + 7) jsou opraveny stroje dva... Dvanáct děleno dvěma...

;)

mowla*
hodnocení

0x

Jdu si nechat vrátit školné, Petapeta a Dzordz - máte pravdu...

*ee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]