Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte s německými větami a slovíčky?

Od: anzionka® odpovědí: 4 změna:

Zdravím rádcové,

trápím se celý víkend nad němčinou a nejsem si jistá s pár větami a slovíčky, poradí mi, někdo?

1. Je správně in drei Jahre - ve třech letech? Nemá to být mit drei Jahre?

2. ..., weil einige Mütter zu hause mit ihren Kindern können bleiben. Je věta správně?

3. Může se říct, že se maturita bude dělat (das Abitur machen) nebo pouze das Abitur ablegen?

4. zwei Typen von Hochschulen - je to správně?

5. dieangehende Ärzte - budoucí lékaři. Správně?

Díky moc. Anzionka.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

(1) Předložka in se v časových údajích pojí s 3. pádem

(2) Ve vedlejší větě musí stát na konci přísudek (v tomto případě způsobové sloveso). Zkuste si větu převést do jednotného čísla a bude Vám to jasné.

(3) I v češtině se zkoušky skládají (nedělají).

(4) plus (5) Napište celé věty (mohlo by to být správně, ale vytržené z kontextu neposoudím).

hodnocení

(1) Takže tam bude mit drei Jahren?
(2) ..., weil einige Mütter zu hause mit ihren Kindern bleiben können. Už je to správně?
(4) zwei Typen von Hochschulen. Zajímá mě, zda tam bude von nebo druhý pád.
(5) die angehende Ärzte - budoucí lékaři. Zajímá mě, zda angehende znamená budoucí.
Jinak díky moc za odpověď. Anzionka,

(2) OK,pouze velké písmeno Hause

(4) von

(5) pokud angehend,tak die angehenden Ärzte. Já bych asi volil die künftigen Ärzte

iz*

(1) in drei Jahren - za tři roky (ani v češtině není ve 3 letech správně)

(2) správně, prvně jsem přehlédla malé písmeno - jak píše zajda: zu Hause

(4) plus (5): Maslela jsem celé německé věty.

(4) Můžete si vybrat.

(5) angehende bych použila spíše v souvislosti nastupující (lékaři, kteří mají nově nastoupit/přijít)

doplněno 11.11.12 23:41:

Teprve teď (důsledek neúplných vět) mne napadlo, že spojením "ve 3 letech" míníte "ve věku 3 let": v takovém případě by němčina použila spojení mit 3 Jahren

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]