Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, protřebuji pomoc s touto slovní úlohou
- Máte velkou smůlu, že máte špatné hodinky. Každou hodinu se vám předbíhají o 15 minut. Nyní ukazují 3 hodiny ráno a vy víte, že jste je přesně o půlnoci seřizovali na správný čas podle hodin v kuchyni. Od tohoto okamžiku se hodiny po 4 kuchyňských hodinách zastavili, jaký byl správný kuchyňský čas?
Děkuji za pomoc a jestli můžete řekněte mi i postum ne jen výsledek. Dekuji
0x
To zadání je nějaké zmatené - odkud pochází? ![]()
Přesně o půlnoci došlo k seřízení hodin, ty se po 4 "kuchyňských" zastavily - "kuchyňský čas" v době zastavení hodin byl 04:00 (půlnoc + uplynulé čtyři hodiny, není co počítat, toto je napsáno v zadání).
První a druhá věta zadání nejsou podstatné, třetí je nesmyslná...
0x
- 3 hodiny na spatnych hodinach = 2,4hod (2h24mi) na dobrych hodinach
- spatne hodiny se zastavily ve 2,4+4 = 6,4 hod na dobrych hodinach = 7,75 hodin (7h45min) na spatnych hodinach.
Vyslo mi to dobre?
0x
- predbihani se o 15 minut za hodinu znamena, ze 1 hodina na kuchynskych hodinach, je 1h15min = 1,25hodiny na spatnych hodinach
- 4 hodiny na dobrych hodinach je tak 1,25 * 4 = 5 hodin na spatnych hodinach
- na spatnych hodinach tak bude 3+5=8 hodin
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.