Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, prosím poraďte mi: mám tuto rovnici H2SO4 + 2NaOH → H2O+ NaSO4, ale nevím proč nevznikne 2H2O?
Zkontroluj si rovnici! (2Na =1Na?
Může pomoci tpm.fsv.cvut.cz/...
doplněno 04.11.12 21:17:
Nebo exotickeovoce.webgarden.c/...
doplněno 04.11.12 22:02:
Dobře - je to NEUTRALIZAČNÍ ROVNICE!Nejdřív dvojsytné kyseliny oxidují na hydrogensoli a pak v druhém stupni na soli příslušné kyseliny. Zbytek už musíš dořešit sám.
A opravdu jsou tam 2 molekuly louhu?
doplněno 04.11.12 22:11:Když to napíšeš dohromady 2NaOH) tak se k výsledku nedokopeš.Ještě ti poradím trochu polopatěji - rozepiš si rovnici na dva kroky.Podle návodu jak jsem popsala.
Takhle nám to napsala p. učitelka (měli jsme vypočítat hmotnost vody z chemické reakce)
doplněno 04.11.12 22:15:Já to furt nechápu, do reakce "vstupují 4 vodíky" a ve výsledku jsou jen 2?
Musím odejít,takže :H2SO4+NaOH - NaHSO4+H2O ...(dále 2.krok jak je popsána poučka výše: )
NaHSO4+NaOH - Na2SO4 + H2O
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.