Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Matematika- spěchá!

Od: felix* odpovědí: 14 změna:

Prosím, jak byste vypočítali příklad: Určete poloměr kruhové dráhy, kterou musí běžec proběhnout 3 krát, aby uběhl 2 km.

Hrozně to spěchá, prosím pomozte mi.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ohneta*
hodnocení

3x

Aha, a když ju oběhne 1x, tak kolik je to metrů?

felix*
hodnocení

No 1 kolo je 666,6 metrů. My ale máme počítat poloměr.

fino97*

2/3=666m=s,r=s/(3.14*2)=106.05095...

iz*
hodnocení

0x

A tvůj postup?

felix*
hodnocení

Jak můj postup? Já to právě nechápu a potřebuju pomoct.. :(

mowla*

No - délku jednoho okruhu už jsi určil...

A jaký vztah je mezi délkou (tedy obvodem) okruhu a jeho poloměrem?

felix*
hodnocení

obvod je 2pí*r, ale nechápu co dál.

ohneta*

Obvod znáš, pí taky neznáš tedy r. Ale to už je lehké vypočítat ne?

ohneta*

Úkoly se tu za nikoho neřeší, my tě můžem jen "nakopnout" ;)

felix*
hodnocení

To není úkol, jen se snažím spočítat nějaký příklady z učebnice, abych nebyl tak pozadu. Jsem totiž úplně mimo když jde o matiku, ale to jste si asi už všimli.. :(

hodnocení

0x

Určitě jste se učili jak při znalosti poloměru a Ludolfova čísla vypočítáte obvod kruhu. No a tady znáš obvod kruhu a pí a teď jen vypočítat poloměr. Vzorec je v podstatě rovnice. Na jednu stranu dáš poloměr a na druhou stranu rovnice to ostatní. A je to :).

ladaadal*
hodnocení

0x

No přece když víš, že obvod je 2pí *r, tak si z toho odvodíš, jak vypočítat r, když znáš obvod a Pí*ee*

hodnocení

0x

Obvod je 2 pi r, takže r = o / 2pi, tj. 666/6.28 = 106.1 m

felix*
hodnocení

Děkuju všem, už to chápu. Měl jsem totiž k mé vší blbosti nastavenou kalkulačku na jiný režim a vycházely mi proto jiné výskedky než jsou v učebnici, proto jsem to pořád nechápal, ale měl jsem to postupově správně. Ještě jednou děkuju všem :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]