Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rovnice vyčíslení a tvoření

Od: bikola odpovědí: 13 změna:

Petra navážila 1 mol červeného fosforu, který byl spálen na oxid fosforečný. Oxid fosforečný byl pohlcen do 1l destilované vody za vzniku kyseliny trihydrogenfosforečné.

napis a vycisli rovnice vycistihujici vyse popsane deje

predem dekuji

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Napiš a vyčísli. Zkontrolujeme (=úkoly za nikoho neděláme).

bikola
Ale nevim si stim moc rady ale asi bych to udelala takhle
4P+5O2 -> 2P2O5
a to druhy takhle
P2O5+H2O->H3PO4
ale to mi nejde vycislit a nejak si s tim nevim rady, proto prosim o pomoc ne protoze se mi nechce premyslet
iz*

Také se mi nechce (a úkol jsem nedostala já...)

K učiteli: Učitel je povinen vysvětlit látku. Pokud jí nerozumíš, vyžádej si konzultaci (máš na ni právo).

K úkolu: Opsání vyřešeného úkolu je krátkozraké. Nevyřešíš-li jej sama, nic se nenaučíš a příště budeš tam, kde jsi dnes.

bikola
hodnocení

Já Vás tomu nenutím, mě se chce ale nevím jak. A mohala byste si ty připomínky prosím nechat pro sebe? Tím, že mě tady budete poučovat, že na to mám přijít sama vážně nikomu nepomůžete, jestli o tom nevíte, tak třeba já si myslím že podle příkladu se to naučit dá, protože jde o podobný princip.

P.S.: Omlouvám se, že je to tady vícekrát vkládala jsem to jednou z mobilu, tak se asi něco spletlo či co.

bikola

iz*

Učitelé vám nedávají úkoly pro svou zábavu. Chtějí, abyste se na nich něco naučili. Základ bys měla hledat v učebnici a v poznámkách z hodin.

Nechce-li se ti přemýšlet, těžko můžeš očekávat, že se to bude někomu chtít udělat za tebe.

A poučováním bych to nenazvala. Vážně mi vadí, jak si sem čím dál víc lidí chodí pro řešení úkolů bez vlastního přičinění.

bikola
hodnocení

Nemohu to hledat v učebnici, protože to je mimo aktuální probíranou látku. Já přemýšlím a neočekávám že někdo za mě něco udělá, jen jsem chtěla navést ke správnému řešení.

Já nechci aby za mě někdo řešil úkoly ale když si nevím rady, proč se nezeptat a nechápu proč do tohoto tématu přispíváte, pokud nemáte v plánu poradit jen poučovat.

bikola
Ale nevim si stim moc rady ale asi bych to udelala takhle
4P+5O2 -> 2P2O5
a to druhy takhle
P2O5+H2O->H3PO4
ale to mi nejde vycislit a nejak si s tim nevim rady, proto prosim o pomoc ne protoze se mi nechce premyslet

*blee* Není to vyčíslené.

P4 + 5O2 -> 2P2O5

P2O5 + 3H2O -> 2H3PO4

A koukej si na učitele došlápnout! Je to jejich povinost ja psali nade mnou. Od toho jsou placení.

bikola
hodnocení

Děkuji ale nemá to být 4P? s tím druhým jsem si nebyla jistá se správností rovnice a natož s vyčíslením.

Moc Vám děkuji :)

Nejsem si jistý, ale myslím, že fosfor tvoří 4-atomové molekuly.

A pokud vůbec nevíš jak na to, tak si dojdi za paní učitelkou, ta ti to ráda vysvětlí. ;)

bikola
za ucitelem muzu zajit to ano, ale mame ucitel co nechape ze mi na tom lehkym (pro nej) nechapem
a kdyz za nim jdeme tak nam rika ze jsme snad uplne hloupy, co na tom muzeme nechapat takze nam s tim stejne neporadi a udela z nas blbce (coz asi jsme, pokud to nechapem)
bikola
za ucitelem muzu zajit to ano, ale mame ucitel co nechape ze mi na tom lehkym (pro nej) nechapem
a kdyz za nim jdeme tak nam rika ze jsme snad uplne hloupy, co na tom muzeme nechapat takze nam s tim stejne neporadi a udela z nas blbce (coz asi jsme, pokud to nechapem)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]