Nejste přihlášen/a.
Prosila bych o pomoc, nevím si rady s pár příklady tak pokud by se našel někdo kdo by mi pomhl, byla bych ráda.
1, Koncetrace cukru v 500ml (500g) limonády je 8%, kolik cukru obsahuje limonáda?
počítala bych to takto
800x500=40 000g
Cukru je v limonádě 40kg. Prosím o kontrolu
2, Jaká barva označuje tlakové láhve obsahující kyslík? Našla jsem, že modrá ale v tajemce to nevychází - je možná chyba v tajemce. Taktéž prosím o kontrolu
3, to se má doplnit do tajemnky: chemické látky, jejíž atomy mají stejné protonové a nukleonové číslo
nejsem si jistá, ale nejsou to prvky taky nevím
4, kolik hmotnostních procent dusíku obsahuje ledek amonny a močovina?
5, co znamená w(N)?
Předem děkuji za odpověď na kteroukoliv otázku, prosím nepište že si to má zjistit sama/že to mám vědět, prostě to bohužel nevím... Myslím, že je lepší se zeptat, než si to před přestávkou opsat a nerozumět tomu.
A ještě prosím jednu
Musíme navážit 40g h. sodného a rozpustit v 1000 ml vody.
Kolika % roztok hydroxidu sodného vznikne? Vyšel mi 3%
Tento roztok budeme potřebovat na neutralizaci kysleliny chlorovodíkove
mám napsat a vyčíslit rovnici, ale nevím moc dobře jak
NaOH+HCl-> NaCl+H2O
prosím o případnou opravu
Kolik g 36% HCl budu potřebovat na neutralizaci? S tím si vážně vůbec nevím rady
Předem děkuji za odpověď
Jaký je rozdíl mezi opisováním ve škole před hodinou a tady z poradny? Rozumět tomu nebudeš stejně.
doplněno 18.10.12 16:21:O opisování leccos (pře 16 let jsem učila) vím a podle mých zkušeností se opisující nad opisovaným zpravidla nezamýšlejí, většinou opisují bez rozmýšlení vše včetně pravopisných chyb.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.