Nejste přihlášen/a.
Jak mám vypočíst zrychlení (a) když vím jenom že: s=600m
t=60s
a =? m/s2
Tohle nestačí; leda byste počítal zrychlení z nuly, ale to se v zadání nepíše.
doplněno 14.10.12 18:02:To Mowla: jistě, s nulovou počáteční rychlostí (v0=0) je zadání v pořádku a je to opravdu asi přirozený předpoklad. Tady nejde o to, že byste vy radil blbě, ale myslím si, že tazatel by si měl uvědomit, že se ptá blbě.
A jak by tak nějak asi mohl vypadat vzorec, v němž se vyskytují veličiny s, a a t? Co by takový vzorec asi mohl vyjadřovat?
Stačí do něj dosadit...
doplněno 14.10.12 17:59:To Kartaginec: Předpokládám, že v0 = 0 , není-li zmíněna...
To Kartaginec: Vždyť já vaši připomínku neberu jako invektivu... Jen jsem uvodil svůj prvotní ´komentář´...
To Lucky123: Ne, výsledek určitě není 0,1 m/s^2
doplněno 14.10.12 18:55:To Lucky123: Jo, 0,33 m/s^2 (pokud platí v0=0) je správně... Lépe vyjádřeno - správně je a = 1/3 m/s^2...
Tedy pokud vycházím z nulové počáteční hodnoty, tak to sice není přesně, ale mohlo by to odpovídat jako přibližný výsledek na dvě desetinná místa. Ono by možná stejně bylo nejlepší dát sem postup, abychom viděli, zda jde o zaokrouhlovací chybu (což může být), nebo nějakou principiální chyby.
doplněno 14.10.12 18:57:Viz též dopnění Mowla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.