Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obdelník - pythagorova věta

Od: lucky1* odpovědí: 22 změna:

Potřeboval bych poradit jak vypočíst tu dolní stranu = musí se použít pythagorova věta a já nevim jakou možnost si mám vybrat: poradtě

- obrázek viz: dole
a) a= odmocnina z c2 - b2
b) b= odmocnia z c2 - a2
c ) c = odmocnina z a2 + b2

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucky1*
hodnocení

tady je ten obrázek

není, ale obecně - c (přepona) je nejdelší strana a a a b jsou ty kratší (odvěsny). Takže pokud potřebujete spočítat tu nejdelší stranu v trojúhelníku, použijete c=a2+b2 a když potřebujete jednu z kratších stran, tak použijete buď a=c2-b2 nebo b=c2-a2

lucky1*
11.10.12 19:51
hodnocení

tady je

Obdelník - pythagorova věta

Takže potřebuješ spočítat odvěsnu (a). No a zbytek - má předchozí odpověď.

mowla*
hodnocení

0x

Prosím tě, ten obrázek ´kreslilo´ prase levou zadní nohou? :-D ;)

Překresli si to (slušně!, podle pravítka) a trojúhelník, o nějž jde, si zvýrazni - třeba jinou barvou...

A pak se zamysli - trojúhelník má dvě menší strany svírající pravý úhel a jednu z nich potřebuješ dopočíst - která varianta A, B, či C je pravděpodobná? Obrázek pak můžeš použít pro kontrolu výpočtu...

*smich*

doplněno 11.10.12 20:27:

To Ivzez, Kolikokoli: Holky, tohle bude těžkej příklad... Teda případ...

*smich**zed*

lucky1*
hodnocení

takže co mám použít na tu dolní stranu ,a jak zjistim že sem vybral správnou možnost

Nečetls, co jsem napsala? O dvě odpovědi výše?

doplněno 11.10.12 20:38:

mowla: už si připadám jako spammer v tomhle tématu :D (a to jsem chtěla jen pomoci :D)

iz*

Napřed si to pořádně narýsuj, vyznač si, co máš spočítat, z toho už ti bude jasné, co máš použít.

PS: Já na tom obrázku vidím úplně jiné zadání.

lucky1*
hodnocení

. jak zjistim že je to ta dolní strama kratší nebo delší strana?

- když mám jenom náčrtek a nemůžu si to narýsovat?

- a když použiji špatnou možnost jak zjistim že mám blbě výsledek?

poradtě prosím

k bodu číslo 1. - to jako myslíš vážně? *sok*

lucky1*
hodnocení

já vim že je na tom obrázku jiný zadání , ale nejdřív potřebuju poradit jak mám vypočítat tu dolní starnu, a to ostatní vim

lucky1*
hodnocení

- jo myslim to vážně

hodnocení

0x

Já nevím, jaký lehčí příklad by ještě měl být? Tohle je přeci úplně triviálně jednoduchý.

Znáš velikost čtverce nad přeponou a jednou odvěsnou, to odečteš, odmocníš a znáš výsledek.

Když víš to pokračování, npiš ho sem prosím, at vidíme aspon nějakou základní snahu.

No, když ani neví, jak poznat, která strana je delší... to bude asi na dýl... :/

lucky1*
hodnocení

jak zjistim že je ta dolní strana kratší nebo delší strana?
- když mám jenom náčrtek a nemůžu si to narýsovat?
- a když použiji špatnou možnost jak zjistim že mám blbě výsledek?

poradtě prosím

- když jsem si to narýsoval tak ,mi to vyšlo že ta strana je nejdelší ze všech třech

- tak co si mi to řikal že je to ta kratší , tak co je teda pravda?

iz*

Podívej se pořádně na ten náčrtek, všechno máš v něm. A nikto ti tu netvrdil že delší strana je ta kratší, čti pořádně všechny odpovědi.

lucky1*
hodnocení

S (obsah)obdelníka - obsah čtverce = vyšrafovaná plocha

lucky1*
hodnocení

oprava: Obsah obdelníka - obsah kruhu = vyšrafovaná plocha

Není jedno, jestli je dolní strana kratší nebo delší? Nejdelší je úhlopříčka. A když odečtu odvěsnu od přepony, vyjde mě druhá odvěsna. V čem je problém?

lucky1*
hodnocení

- jojo kolikoli mi tvrdil že ta dolní starna je krátká(alespon sem to tak pochopil)

není, ale obecně - c (přepona) je nejdelší strana a a a b jsou ty kratší (odvěsny). Takže pokud potřebujete spočítat tu nejdelší stranu v trojúhelníku, použijete c=a2+b2 a když potřebujete jednu z kratších stran, tak použijete buď a=c2-b2 nebo b=c2-a2

Takže potřebuješ spočítat odvěsnu (a). No a zbytek - má předchozí odpověď.

iz*

KoliKoli přece nic takového netvrdí. Napsala, že a i b jsou obě kratší strany (odvěsny), nepsala, která z obou odvěsen je kratší.

Hele, zopakuj si učivo, pak zkus úkol vyřešit a sem si přijď pro kontrolu. Úkol za tebe nikdo dělat nebudeme.

jabraka*
hodnocení

0x

Jen maličko shrnu,počítej ze vztahu:c2 = a2 + b2.Až vypočteš chybějící stranu,pak je tu vztah: a x b = obsah obdélníka

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]