Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit jak vypočíst tu dolní stranu = musí se použít pythagorova věta a já nevim jakou možnost si mám vybrat: poradtě
- obrázek viz: dole
a) a= odmocnina z c2 - b2
b) b= odmocnia z c2 - a2
c ) c = odmocnina z a2 + b2
Prosím tě, ten obrázek ´kreslilo´ prase levou zadní nohou?
Překresli si to (slušně!, podle pravítka) a trojúhelník, o nějž jde, si zvýrazni - třeba jinou barvou...
A pak se zamysli - trojúhelník má dvě menší strany svírající pravý úhel a jednu z nich potřebuješ dopočíst - která varianta A, B, či C je pravděpodobná? Obrázek pak můžeš použít pro kontrolu výpočtu...
To Ivzez, Kolikokoli: Holky, tohle bude těžkej příklad... Teda případ...
Nečetls, co jsem napsala? O dvě odpovědi výše?
doplněno 11.10.12 20:38:mowla: už si připadám jako spammer v tomhle tématu :D (a to jsem chtěla jen pomoci :D)
jak zjistim že je ta dolní strana kratší nebo delší strana?
- když mám jenom náčrtek a nemůžu si to narýsovat?
- a když použiji špatnou možnost jak zjistim že mám blbě výsledek?
poradtě prosím
- když jsem si to narýsoval tak ,mi to vyšlo že ta strana je nejdelší ze všech třech
- tak co si mi to řikal že je to ta kratší , tak co je teda pravda?
- jojo kolikoli mi tvrdil že ta dolní starna je krátká(alespon sem to tak pochopil)
není, ale obecně - c (přepona) je nejdelší strana a a a b jsou ty kratší (odvěsny). Takže pokud potřebujete spočítat tu nejdelší stranu v trojúhelníku, použijete c=a2+b2 a když potřebujete jednu z kratších stran, tak použijete buď a=c2-b2 nebo b=c2-a2
Takže potřebuješ spočítat odvěsnu (a). No a zbytek - má předchozí odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.