Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tětivový čtyřúhelník, jak spocitat?

Od: ctyruhelnik odpovědí: 2 změna:
Zdravím, na písemce z matiky jsme měli příklad: Ve čtyřůhelníku ABCD, jehož vrcholy leží na dané kružnici je α= 58°; β=134°; Určete γ, δ. V tom testu jsem s tím nehnul, protože jsem absolutně nevěděl jak na to, a bohužel jsem na to doteď nepřišel ani ze sešitu, ani z učebnice... vím jen, že je to tzv. tětivový čtyřúhelník. Poradíte mi? Děkuji mnohokrát

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

petapeta*
hodnocení

0x

Součet protilehlých úhlů je 180°. Toto vyplývá z vlastností obvodových úhlů příslušných k dané tětivě.

Tětivový čtyřúhelník, jak spocitat?
ctyruhelnik
hodnocení

Děkuji mnohokrát, díky tomu obrázku jsem to pochopil, a zjistil jsem, že jsem na té písemce postupoval správně :-D (bohužel daného výsledku jsem se nedobral, protože jsem zapomněl na to pravidlo o součtu protilehlých úhlů...) a že to vlastně není příklad na rýsování ale že se jedná o příklad početní... :)

Zajímavé je, že se mi vždycky takto rozsvítí až po zpackané písemce :)

Ještě jednou děkuji :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]