Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dvě slovní úlohy

Od: filip2142* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit s jednou slovní úlohou: viz. zde: Na jeden výrobek se spotřebuje 5/7 tabule plechu, na druhý 3/4 zbytku. Jaká část tabule se se spotřebuje na oba výrobky a jaká část zůstane? Díky všem za rady zkoušel jsem to vypočítat, ale po nahlédnutí výsledku v učebnici vyšlo úplně jinak ...

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

První zbytek jsou dvě sedminy celku. Tři čtvrtiny z těch dvou sedmin padlo na druhý výrobek. Dvě sedminy jsou čtyři čtrnáctiny. Tři čtvrtiny z toho je tedy kolik? Tři čtrnáctiny. Lze tedy říci, že na oba výrobky padlo 13/14 a zbyla 1/14 celé tabule... ;)

filip2142*
hodnocení

No jen nechápu jak z 4/14 dostanu 3/14 :/

doplněno 28.09.12 12:57:

Napíše mi tedy někdo početní úkony, tzv. celý příklad?

pacourek*
hodnocení

0x

První vyrobek spotřebuje 5/7 plechu, druhy vyrobek 1,5/7 plechu (3/4 z2/7 zbytku) Na tuto ulohu jsem šel logicky a neumím to dát do rovnice

hodnocení

0x

co takhle kdyby jsi ten tvůj výpočet sem vložil, aby jsme ti mohli říci, co máš dobře a kde děláš chybu!?

filip2142*
hodnocení

Já na to šel logicky a sečetl to atd. ,ale je to blbost..

hop®
hodnocení

0x

5/7 + (3/4 * 2/7) = 20/28 + 6/28 = 26/28 = 13/14 = spotřeba...

14/14 - 13/14 = 1/14 = zbytek

Stačí? ;)

filip2142*
hodnocení

Jasné, díky moc všem hlavně tobě:)

hop®

Rádo se stalo, ale příště se snaž to vymyslet sám, my to jen zkontrolujem, ju? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]