Dobrý den, procvičuji si příklady na fyziku s této stránky: fyzika.gjvj.cz/... Hned ten první mi udělal potíže, nevím jak to mám vypočítat... Poradíte?!Jak dlouhou dobu potřebuje auto jedoucí rychlostí 60 km/h k projetí dráhy 2 m? Vím, že je to jednoduché... Jsem nemožný... Děkuji...
Máš rychlost v kilometrech a dráhu v metrech - tak si to převeď na stejný násobek jednotky, v tomto případě bude lépe na metry převést rychlost - jenže metrů za hodinu je to ´strašně moc´, tak to převeď na metry za sekundu...
60 km/h - kolikpak je to m/s?
No - a když to auto ujede za sekundu tolik metrů, jak dlouho bude trvat ujet ty dva?
Mužeš si říct auto jede 16,6 m/s za jak dlouho ujede 2 metry? Pokud by draha byla 16,6 m tak by jel 1 sekundu, ale ty potřebuješ pouze 2 metry.
doplněno 03.10.12 19:02:
16 m/s znamena že ujede 16 metru za jednu sekundu.
mowla*
Zkus kontrolní úvahu...
Auto jede rychlostí 16,6 m/s, mám určit za jak dlouho ujede 2 m... Vyšlo mi 8,3 s... Ale za 8,3 s auto touto rychlostí ujede 8,3 krát 16,6, což je 137,78 m...
Vem si nějaký jednoduchy příklad na rychlost, třeba s=20km a t=30min, vypočítej rychlost. A potom si vem pouze drahu a rychlost a skus prijit na to jak se to počítá.
doplněno 03.10.12 21:17:
A ještě by bylo dobré si ujasnit co je to rychlost a proč se to počíta tak jak se to počíta.
Ahoj zrovna tohle bereme ve škole musíš mít vše ve stejných jednotkách takže km/h musíš převést na m/s a dělá se to tak že to vyděíš 3.6 takže 60:3.6 a dostaneš výsledek potom si uděláš vzoreček a ten je v = s/t dosadíš takže to bude v = 2/... a vyjde ti výsledek / = znamená jakoby ta zlomková čára jak je doufám žes pochopil čůs terun
Sichr nemožný, co na tom kristapána je? Kolik ujede za 1 sec.? Není třeba znát žádné vzorce, toto dáá rozum. Otrocky, 1 m/sec je kolik m, km za hodinu? To školství teda musí stát za h..., nebo žáci absolventi? Nedivím se vyjádřením některých o rozumové schopnosti obyvatelstva. A pak tak dopadá i naše republička. Na to bych se styděl ptát.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.