Nejste přihlášen/a.
Zadání:
C+...→CO2
...+O2→Fe2O3
ZN+HCl→ZnCl2+...
...+HCl→AlCl3+H2
Řešení:
C+02→C02
4Fe+3O2→2FeO3
Zn+2HCl→ZnCl2+H2
2Al+6HCl→2AlCl3+3H2
Já vubec nepoznám,kdy se tam mají a nemají doplňovat ty číslice(tzv.upravit tu rovnici-jestli mě chápete).V podstatě nevím kdy se tam to číslo má doplnit a JAKÉÉ číslo se tam má doplnit.Neumím si to vlastně zjistit(spočítat).Tím myslím to barevné číslo,které stojí před značkami.Poradte prosííím.
Levá a pravá strana rovnice se ti můsí rovnat. Pro laika: číslo před vzorcem udává, kolik molů dané látky do reakce vstupuje nebo vystuluje. Číslo za prvkem udává, kolikrýt je prvek v molekule obsaže
Děkuju,už to skoro chápu,no a mužu se ještě zeptat?jak mám poznat jaké číslo tam mám dosadit? že tam mám dosadit 2 a né 3vždyt bych si mohla vymyslet jakékoliv čísla a na každé straně by mi to mohlo vyjít...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.