Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád bych se Vás zeptal, jak mám vypočítat obvod a obsah těchto útvarů.
Foto níže...
Mám to něják rozdělit... nebo jak?
Mám to za domácí úkol a nevím jak se to dělá? Poradíte?
Děkuji za odpověď...
doplněno 18.09.12 16:54:Prosím, poraďte!
Jak píše Majo78 - je potřeba rozdělit obrazce na jednoduché čtyřúhelníky, u nichž známe rozměry - tedy za předpokladu, že všechny úhly jsou podle zadání pravé (obrázky tak zrovna nevypadají)...
Např - ten ´výčnělek´ u jedničky má 20 x 15 m... Dvojku už zvládneš...
Metromane: Pokud v 16.14 píšeš obvod 1., pak je to špatně... Nakresli si to a okótuj...
doplněno 18.09.12 16:32: To Axus: Já radil obsak (plochu) - obvod je jednoduché sečtení všech rozmětů - není potřeba nic ´rozdělovat´...
! Metroman!: Nakresli si to a ke KAŽDÉ straně napiš rozmer!
Nemas to dobre, protoze majo78 a mowla radi spatne.
Ve chvili, kdy si to rozdelis na obdelniky a vypoctes tak, jak radi, tak vzdy dostanes obvod vetsi, nez ve skutecnosti je.
Obvod spoctes jako soucet delek vsech jednotlivych hran, ktere vidis.
Tedy napr. 30+20+55...atd.
Pro vypocet obsahu si pak uz skutecne obrazec na jednotlive zakladni tvary rozdelit muzes (v tomto pripade obdelniky) a vysledny obsah je pak souctem obsahu jednotlivych casti.
Tedy napr. 30*20+(55-20)*15...
Tak mu poraď sám, když sedíte u jednoho počítače!
Sleduj, na koho reaguji. Je to nick VS, a vzhledem k tomu, že je taky označen modře, jedná se o stejnou IP, jako je tvoje. Takže nejspíš sedíte u jednoho komplu.
doplněno 18.09.12 17:05:A jaká náhoda, nick VS a nick METROMAN jsou registovýny 17 dnů...
Figurek to nakreslil a odsud je to opravdu jasné. Jen jedno vylepšení, ale tak malé, že možná nestojí za zmínku: v obsahu příkladu 2 by bulo nepatrně rychlejší, místo sčítání tří obsahů S1, S2 a S3 spočítat obsah obdélníka "před vyříznutím" (10x4 = 40) a od toho odečíst "výřez" (2x4 = 8) a vyjde to taky.
Přžíklad 1 lze taky počítat odčítáním, ale tam nic neušetříme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.