Nejste přihlášen/a.
Petr jel na kole, po dobu jízdy kolo přijalo 135KJ. Koli stupňů má kolo při odjezdu? Kolo je ze železa, nevnímáme jiný materiál.
Prosím pomůže mi to někdo vyřešit, potřebuju to pro dceru, která to nechápe, doučovatelka příjde až v úterý a má to odevzdat zítra.
Není to tak, že bych za ní řešila DÚ, ale nejde nám internet, takže se pátrám po internetu já z mobilu a nic jsem nenašla.
Prosím, nerýpejte a raději prosím odpovězte.
Jde o nedostatečné zadání... - není definována počáteční teplota kola a jeho hmotnost...
Jinak - pro přijaté teplo (Q) platí vzorec Q = m . c . (t2 - t1) , kde m je hmotnost (předmětu), c je měrné teplo (měrná tepelná kapacita, v tomto případě je potřeba v tabulkách najít hodnotu pro železo) a t1, t2 teplota počáteční a konečná...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.