Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PŘÍKLAD Z MATURITY - jak na něj

Od: 333666 odpovědí: 3 změna:

Prosím, nemohu se dobrat výsledků tohoto příkladu, dopočítal jsem si úhly a pak přes goneometrické fn. jsem se snažil vypočíst vzdálenost PD a nepovedlo se mi to... prosím o pomoc s řešením (pokud možno i se správným postupem). PŘEDEM VÁM DĚKUJI.

PŘÍKLAD Z MATURITY - jak na něj

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kuchtik00*
hodnocení

2x

Podle obrázku - vypočítáš si to x (klasická sinová věta), pak budeš vlastně znát jednu stranu trojúhelníka vpravo nahoře a jeho dva úhly, nejjednodušší bude zase sinová věta.

PŘÍKLAD Z MATURITY - jak na něj #2

mowla*
hodnocení

2x

Jak správně píšeš - pomocí goniometrických fcí, zjistíš vzdálenost bodu P od úsečky SC... A pak, opět pomocí g-fcí, a z dopočítaného rozdílu mezi vzdálenostmi P-SC a D-SC spočítáš PD...

;)

hodnocení

2x

Obě řešení jsou správná, to první maličko podrobnější, to druhé je spíš návod. Jen bych poznamenal, že já osobně bych do toho netahal sinovou větu, když přímo z definice sinu vidím, že x = 4*sin 30°. Výsledek je to stejný, jaký dostal kuchtík00, neboť sin 90° . S výpočtem?:? je to podobné. (Ale samozřejmě i ta sinová věta je správně.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]