Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovní úloha!

Od: metroman* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

poradíte mi jak mám vypočítat tuto slovní úlohu?

1) Automobil má spotřebu 54 litrů nafty na 100 km, nafta stojí 39 kč.

Kolik KČ stála nafta?

Kolik litrů spotřeboval automobil, jestliže ujel 1500 km?

Děkuji předem za odpověď...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pavkazji*
hodnocení

1x

Kurňa co to je za tank taková spotřeba!

Já matiku nikdy neovládal ale počítal bych to takto-54x15=810 proč 15 protože 1500/100=15

810x39=31590

Takže tak *ee*

dumbass
hodnocení

0x

Vážně? Mě se to zdá vážně jednoduché :)
Spotřeba...54 l na 100km
1L nafty...39Kč

Cena nafty...54*39=2106 Kč.
Litrů nafty spotřebováno... 54x15=810 L

metroman*
07.09.12 19:36
hodnocení

Děkuji...

cesmina*
hodnocení

0x

Celková cena nafty je podle mě 31590Kč na těch 1500km při spotřebě 54l na 100km.Ces.

metroman*
hodnocení

Mohu se ještě zeptat?

Mám tu druhou slovní úlohu. Chci jenom, aby jste mi to zkontrolovali.

ŠKOLA:

Vstupenka do divadla stojí 186 kč.

Ve třídě je 28 žáků.

Sleva pro školu je 25 kč za každý lístek.

186kč - 25kč = 161 kč

161kč*28 žáků=4508 kč.

Odpověď:

Cena po slevě za jeden lístek je 161 kč.

Učitelka musí vybrat na divadlo 4508 Kč.

Správně?!

Výpočet je správně, ale zase je zadání trochu neúplné. A hlavně, učitelka jde do divadla zadarmo, nebo se žáky nejde? Nebo se tím myslí, že ty peníze musí vybrat od žáků a k tomu si koupí svůj lístek?

hodnocení

0x

Scvým způsobem mají pravdu oba odpovídající, ona totiž sama otázka je položena zavádějícím způsobem. Otázka zní "kolik KČ stála nafta? ale nní specifikováno jaká nafta. Dumbass to pochopil tak, že se má zjistit cena nafty, potřebné na sto kilometrů, a na tu otázku odpověděl správně (spotřeba nafty na 1500 km je spočtena správně). Cesmina ovšem vychází z jiného pochopení otázky (tomu bych i já dal přednost), totiž jaká byla cena navty na celou cestu, a na tuto otázku má správný opravený výsledek. Takže podle mne cesmina; pokud ovšem zadání není ještě jiné (ale jaké?).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]