Slovní úloha!

Od: Datum: 07.09.12 19:25 odpovědí: 7 změna: 07.09.12 20:36

Dobrý den,

poradíte mi jak mám vypočítat tuto slovní úlohu?

1) Automobil má spotřebu 54 litrů nafty na 100 km, nafta stojí 39 kč.

Kolik KČ stála nafta?

Kolik litrů spotřeboval automobil, jestliže ujel 1500 km?

Děkuji předem za odpověď...


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: dumbass
Datum: 07.09.12 19:30
 

Vážně? Mě se to zdá vážně jednoduché :)
Spotřeba...54 l na 100km
1L nafty...39Kč

Cena nafty...54*39=2106 Kč.
Litrů nafty spotřebováno... 54x15=810 L

 
Od: metroman*
Datum: 07.09.12 19:36
 

Děkuji...

Datum: 07.09.12 19:45
 
avatar

Celková cena nafty je podle mě 31590Kč na těch 1500km při spotřebě 54l na 100km.Ces.

 
Od: metroman*
Datum: 07.09.12 20:24
 

Mohu se ještě zeptat?

Mám tu druhou slovní úlohu. Chci jenom, aby jste mi to zkontrolovali.

ŠKOLA:

Vstupenka do divadla stojí 186 kč.

Ve třídě je 28 žáků.

Sleva pro školu je 25 kč za každý lístek.

186kč - 25kč = 161 kč

161kč*28 žáků=4508 kč.

Odpověď:

Cena po slevě za jeden lístek je 161 kč.

Učitelka musí vybrat na divadlo 4508 Kč.

Správně?!

Datum: 07.09.12 20:33
 
avatar

Výpočet je správně, ale zase je zadání trochu neúplné. A hlavně, učitelka jde do divadla zadarmo, nebo se žáky nejde? Nebo se tím myslí, že ty peníze musí vybrat od žáků a k tomu si koupí svůj lístek?

 
Datum: 07.09.12 20:30
 
avatar

Scvým způsobem mají pravdu oba odpovídající, ona totiž sama otázka je položena zavádějícím způsobem. Otázka zní "kolik KČ stála nafta? ale nní specifikováno jaká nafta. Dumbass to pochopil tak, že se má zjistit cena nafty, potřebné na sto kilometrů, a na tu otázku odpověděl správně (spotřeba nafty na 1500 km je spočtena správně). Cesmina ovšem vychází z jiného pochopení otázky (tomu bych i já dal přednost), totiž jaká byla cena navty na celou cestu, a na tuto otázku má správný opravený výsledek. Takže podle mne cesmina; pokud ovšem zadání není ještě jiné (ale jaké?).

 
Datum: 07.09.12 20:36
 
avatar

Kurňa co to je za tank taková spotřeba!

Já matiku nikdy neovládal ale počítal bych to takto-54x15=810 proč 15 protože 1500/100=15

810x39=31590

Takže tak *ee*

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.