Nejste přihlášen/a.
No. Sice je to napomahani k podvadeni, ale nejake typy bych mel.
Dobre je mit bilou tlustou propisku, na kterou se listek nalepi kolem dokola. Ucitel to muze mit primo pred ocima a stejne si toho nevsimne.
A uplne nejlepsi je oskenovat si tyket z cocacoly nebo podobne flasky, smazat ty udaje, co jsou tam drobnym pismem (co to obsahuje, jaky je datum spotreby atd), misto toho napsat stejnym pismem svuj vlastni text, vytisknout a nalepit zpet na flasku. Na to ucitel neprijde ani za sto let.
doplněno 02.03.09 17:43:Jeste bych doplnil, ze napriklad pri ustnim zkouseni je dobe pripevnit plakat s tahakem primo na stenu za ucitele vedle tabule. To je samozrejme ucinne, pokud je bezne, ze tam neco vysi a nevysi to tam jako jedine.
Na to je dobre ucitele naucit tim, ze ze zacatku se tam vesi neco neskodneho a v pripade potreby se to po case muze nahradit tahakem, ktery bude mit podobny vzhled jako puvodni plakat.
to já na učňáku měl tahák(no tahák, to byl spíše kopie sešitu, já totiž taháky neuměl psát prťavé, já to psal stejně velkým písmem jak to bylo v sešitě atp) mezi nohama, samozřejmě pouze při písemných zkouškách.
Ale měl jsem učitele profesor KALUS co vyučoval také na Báňské v Ostravě, ten u koho našel tahák, tomu dal automaticky za "3" poněvadž ho "potěšilo" to, že se žák na to aspoň podíval
doplněno 03.03.09 14:25:prostě mu tu písemku vzal a nezajímalo ho co tam vlastně napsal, jestli za "1" nebo klidně za "5"
Psaní taháků je velmi užitečné, obvykle je pak už ani není potřeba vytahovat, neboť do člověka psaná látka nakonec jaksi vstoupí... Pamatuji si, že k matuře jsem měl taháků asi třicet a měl je nastrkány opravdu všude. V levém rukávu saka jsem pak měl umístěn seznam s rozmístěním jednotlivých kousků... Nakonec jich nebylo zapotřebí...
na jednu velkou písmenku jsem 4 taháky a pátý, kde byl seznam co je na těch 4 Ale většinou, co jsem měl na taháku jsem vždycky stejně uměl, bylo to jen pro jistotu (kromě vzorečků a letopočtů)
Napadl mě ještě jeden tahák který často používám...
Když máte sešit A4 v obalu z papíru nebo plakátu tak do rohu můžete napsat malími písmeny a dát si přes to normální obal.
Leskne se a učitel to nepozná pokud nepřije až k vám.
PS:kdybi se vás uitel ptal proč ho máte tak pečlivě zabalený tak řekněte jednoduše:"Ját ten sešit mám rád"
Souhlasím s tím, že psát taháky je dobrá příprava na zkoušení. My holky jsme je měly za punčochama, tak to by Vám mnoho nepomohlo. Ale třeba do pouzdra na brýle, pokud je nosíte, do papírových kapesníčků a předstírat pěknou rýmu, potom jak píše axus nápadně-nenápadně vlepit do předmětů, které můžete mít u sebe. Máte výhodu, že si taháky můžete napsat malým písmem na počítači. To my jsme to museli kouzlit co nejmenší pěkně ručně.
jestlize to neni nic obsahleho a jde to treba napsat i heslovite, tak ja jsem si je vyryvala kruzitkem na pravitko.Neni to skoro videt.Sice je to pracnejsi a znici se pravitko, ale nikdy mi na to neprisli.Za to pravitko to ale stalo.A nebo - jsem zadnej nepsala.Mela jsem sesit nebo ucebnici na lavici a pomalu otvirala.Nebo jsem si dolu v sesite nebo ucebnici vlozila papirek - s tahakem (pokud je tam muzete mit) Taky jsem ho mela napsany v kalkulacce a prilepeny na jeji kryt.Jo to byly casy Taky jsem se celou dobu modlila,aby na to opravdu neprisli.
A tyhle jsem mela vzdy uspesne.Nejlepsi je se to opravdu naucit - ono to pak obhajit ustne - jj - tak to by nevyslo
Všechny rady jsou bezva, nejlepší je snad ta s tím oskenovaným obalem od coly... Také přidám pár nápadů, kam s tahákem.
1. text napsat před vyučováním přímo na lavici tužkou - my měli tmavé lavice a pod určitým úhlem se text krásně lesknul...učitel myslel, že přemýšlíme, přitom jsme luštili ten tahák a krásně opisovali - perfektní třeba na slivíčka do AJ/NJ...
2. pořídit si tmavej sešit a napsat text tužkou na něj... taky se leskne, pokud tedy neuklízíte sešit z lavice...
3. malinký pravítko s potiskem (spiderman a podobně...) a na druhou stranu přilepit text oboustrannou lepící páskou, napsaný na PC miniaturním písmem...
4. tahák do pantofle pod patu
5. Fantazii se meze nekladou...
Jsou tu skutečně dobré rady. Uvědomuje si ale žadatel, že to může číst i jeho učitel? Napsané taháky uznávám, ne kopírované a pod. Studentům nechávám při písemkách sešit i knihy, někdy však ani to nepomůže. To je zase lest učitelů, dobře položené otázky. Přeji hodně úspěchů
Tak to zase Vy vezměte jako poučení pro učitele a profesory, na co se mají soustředit. Ale na druhou stranu vyučující, který dokáže studenty zaujmout a podat jim látku tak, že ji pochopí, tak nemusí žádné taháky hledat. Studenti tomu rozumí a pokud nejsou vyloženě "natvrdlí", tak jim stačí velice stručná osnova a nemají problém se schovávačkou.
Já už nemohu bohužel poděkovat svému třídnímu za to, jak mě "naladil" na ekonomiku. Ale na tento předmět jsem nepotřebovala žádné taháky ani nápovědy. Na některé ovšem ano!
Také nejsou špatné nalepovací papírky.
Při mých vzpomínkách pamatuji profesorku jenž v klidu nechala písemky dopsat ač věděla, žák opisuje. A poté výtečníkovi s klidem oznámila, že má za 5. Žádný fígl jí neunikl. Sama pak přidala definici ,, za ty roky co učím mám vše pod kontrolou.,,
Jiná profesorka měla větší pochopení sama dodělávala školu . Když někoho načapala tak se zeptala na jaký to je předmět a pronesla větu- psaním taháků se člověk zároveň učí.
Ještě musím podotknout k předchozí profesorce, že ač byla Jak se říká metr. Tak v čase kdy šlo do tuhého byla neskvělejší.
Díky paní profesorko
psát si taháky je prospěšná věc. Něco uvízne v hlavě. My měli takový vynález, ruličky. Na to se toho vejde a celkem rychle se to hledá.
To se sroluje papír, roluje se vlastně ze dvou stran, vzniknou dva válečky, ty se přepásají gumičkou nebo převáží nití, lze to schovat do dlaně a při troše cviku zcela nenápadně narolovat to co nevím.
Zakazovat taháky, to je vlastně slabost učitele, měli jsme jednoho který povoloval taháky velikosti A4, podmínkou bylo že musel být psaný vlastoručně. Další moudrý učitel nám dovolil cokoliv, učebnice, sešity, ve všem jsme mohli listovat, hledat. V obou případech to stejně nemělo valný smysl, kdo látku nechápal tak mu nepomohly ani ty učebnice. Dokázali sestavit takové zadání že to bylo polovině lidí k ničemu že jsou zavaleni knihami. Jeden byl matikář, druhého jsme meli na chemii. Světlé vyjímky, všichni ostatní učitelé táhaky zakazovali.
Tahák neskrývej
Vytvoř šifru taháku a nech si jí na lavici.
Pokud se učitelovi nepovede tahák rozluštit protože nebude vědět jak tak ti nebude moct říct že máš tahák
Navíc učitel nemá čas to luštit a nebude si ani myslet že to tahák je
Moje spolužačka měla tahák a učitel jí ho našel. Ja se ji smál a ona řekla že ta moje šifra je tahák. On se na to podíval a protože nevěděl ja se to luští tak mi ho tam vrátil zpět.
Za případné chyby se omlouvám
Kluci si u maturity lepili malé taháky zezadu kravaty, dívky pod punčocháče pod sukni na stehna. Já měla nejtěžší chemické vzorce napsané přímo na květináčích na okně ve třídě, Pro neznalého to vypadalo, jako dekorace. Ve slovnících jsme mívali životopisy a díla spisovatelů. Ale vlepit ke středu, ať vám to nevyklepou. Ti v první lavici to měli napsané nenápadně na učitelském stolku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.