Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Procenta - neznámé číslo

Od: cek odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu s následujícím příkladem, nemůžu nikde najít řešení a logicky odvodit taky nezvládám.

19% z neznámého čísla je o 12 méně než 23% z téhož čísla. Určete neznámé číslo.

No a jinak bych se ještě chtěl zeptat. Kolik si myslíte, že je potřeba času na naučení lineárních rovnic a nerovnic?

Za týden to asi nezvládnu..?

Děkuji moc!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
19.08.12 22:03
hodnocení

2x
300

hodnocení

2x

Vteřinová záležitost. Postupů by mohlo být několik. Ale jeden by třeba mohl být. 4% (23% - 19% = 4%) je 12. Z toho lehce vyplyne, že 1% je 3, tedy 100% bude kolik?

cek
hodnocení

300! Díky moc, jsem blbec, že jsem se nezeptal dřív, jsem to tu řešil snad hodinu.

hodnocení

2x

Fíha, co jsou to lineární rovnice a nerovnice si už ze školy dávno nepamatuji, takže netuším, jaká doba je potřeba na naučení. Ale ten příklad bych odvodila logicky.

Máme neznámé číslo X, u kterého rozdíl mezi 23 a 19 procenty je 12. 23-19=4, tedy 12 jsou 4 procenta z neznámého čísla, tedy 12/4=3*100=300. Neznámé číslo x je tedy 300.

doplněno 19.08.12 22:08:

No jo, než jsem to nadatlovala, tak už tu je spousta správných odpovědí *smich*

mowla*
hodnocení

0x

23 % - 19 % = 12 ... to je jednoduché, ne?

Na lineárních (ne)rovnicích se nemáš co učit, pokud umíš algebraickou úpravu výrazů...

hop®
hodnocení

0x

23 - 19 = 4

Takže 12 jsou 4 procenta...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]